Εικόνες από άγνωστη πηγή στο Twitter με το φλεγόμενο «Moskva» λίγο πριν τη βύθισή του

Εικόνες από άγνωστη πηγή στο Twitter με το φλεγόμενο «Moskva» λίγο πριν τη βύθισή του


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, 09:57

Με κάθε επιφύλαξη η «Ζούγκλα» αναδημοσιεύει φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter και που δείχνουν το φλεγόμενο «Moskva» λίγο πριν τη βύθισή του.

Οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύθηκαν χωρίς να αναφέρεται πηγή. Δεξιά στη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα η πρύμνη του σκάφους που έχει υποστεί ρήγμα πολλών δεκάδων μέτρων κάθετα και οριζόντια. Το κέντρο του σκάφους και η υπερκατασκευή φλέγονται, ενώ η πλώρη φαίνεται αχνά αριστερά, μέσα στους καπνούς. 

Το σκάφος έχει πάρει επικίνδυνη κλίση προς τα αριστερά, ενώ, αντίθετα με όσα είχαν ειπωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, φαίνεται να επικρατεί απόλυτη νηνεμία στο σημείο. Επισημαίνεται πως όλες οι πληροφορίες περιέγραφαν ως πολύ άσχημες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, με έντονες καταιγίδες και υψηλό κυματισμό, με πολύ χαμηλή και πυκνή νέφωση που έκαναν αδύνατη τη λήψη δορυφορικών φωτογραφιών από τα αμερικανικά, ευρωπαϊκά, βρετανικά και ισραηλινά συστήματα παρακολούθησης.

Οι δύο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν δείχνουν, αντίθετα, πως λίγο πριν τη βύθιση του σκάφους επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. 

Υπενθυμίζεται πως οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι έπληξαν το σκάφος με δύο πυραύλους Neptune, που είναι η ναυτική παραλλαγή πυραύλων επιφανείας – επιφανείας του γνωστού οπλικού συστήματος S-300. Από την πρώτη φωτογραφία φαίνεται πως υπήρξαν δύο εστίες μεγάλων εκρήξεων, η μια στην πρύμνη και κάτω από το ελικοδρόμιο, από την αριστερή πλευρά, και η άλλη στο κέντρο του σκάφους και στην κεντρική υπερκατασκευή. Δεξιά και αριστερά αυτής της υπερκατασκευής ήταν εγκατεστημένοι οι 16 εκτοξευτήρες των πυραύλων Bazalt / Vulcan.  


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, 10:18Πηγή άρθρου www.zougla.gr