Δύσκολη νύχτα για το νησί της Ρόδου

Δύσκολη νύχτα η σημερινή για το νησί της Ρόδου. Η πυρκαγιά παρά τις πολύωρες προσπάθειες στη διάρκεια της ημέρας, δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί, και μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή των Μαριτσών- Ψίνθου, έχοντας προκαλέσει νωρίτερα σοβαρές καταστροφές. 

Για την αντιμετώπισή της, αναμένεται να ξεκινήσουν ρίψεις ξανά τα πυροσβεστικά αεροπλάνα με το πρώτο φως του ήλιου, ενώ, στην περιοχή παραμένουν και αυτή την ώρα και δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρία πύρηνα μέτωπα, ενώ όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ήδη έχει ξεκινήσει από τον Πειραιά πλοίο με ενισχύσεις της πυροσβεστικής, και από την Κρήτη με τεχνικούς. 

“Ζητάμε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακιήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια και ο δήμος Ρόδου. 

Ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ

Με ανακοίνωση της η ΔΕΔΔΗΕ, κάνει γνωστό οτι ξεκίνησε η σταδιακή επαναηλεκτροδότηση των καταναλωτών στην πόλη της Ρόδου, και όλο το τεχνικό προσωπικό, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την πολιτική προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

“Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα νησιά της Ρόδου και της Χάλκης, επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, εξαιτίας της πυρκαγιάς που σημειώθηκε νωρίτερα στο νησί, οι ρίψεις από αέρος για την κατάσβεση της, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και να τεθούν εκτός αρχικά ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης.

«Πριν από περίπου μια ώρα ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών στην πόλη της Ρόδου και όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.”

Ανακοίνωση απο την πολιτική προστασία

Ανακοίνωση και για τους κατοίκους του χωριού Καλυθιές εστάλη πρίν από λίγη ώρα από την πολιτική προστασία. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα χωριά Μαριτσά και Καλυθιές, το μήνυμα της πολιτικής προστασίας, αναφέρει πως οι κάτοικοι θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν εκκένωση του χωριού. 

 Πηγή άρθρου www.rodiaki.gr