Δύο μέτρα και δυο σταθμά…

Για «προκλητική αποσιώπηση» από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα από τη δημόσια τηλεόραση των θέσεων και των δραστηριοτήτων των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ, κάνουν λόγο οι Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στην καταγγελία […]

Για «προκλητική αποσιώπηση» από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα από τη δημόσια τηλεόραση των θέσεων και των δραστηριοτήτων των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ, κάνουν λόγο οι Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην καταγγελία τονίζεται ότι «οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα βρίσκονται καθημερινά σε εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων, πριν καν ανακοινωθεί η στήριξη τους και την αποδεχθούν. Αυτή η επιλογή παραβιάζει βάναυσα τη στοιχειώδη αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού και βαραίνει πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό».

Μήπως είναι καιρός να διαμαρτυρηθεί και η ΕΣΗΕΑ για την πρακτική του ΚΚΕ απέναντι στα ΜΜΕ που σίγουρα δεν θυμίζει δημοκρατία; Ποιά είναι αυτή;

– Αν θέλεις να προσκαλέσεις συγκεκριμένο στέλεχος του κόμματος σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή πρέπει να το ζητήσεις από το γραφείο τύπου. Το γραφείο τύπου στο 90% των περιπτώσεων δεν θα εγκρίνει το αίτημα σου και αντί του καλεσμένου που ζήτησες θα σου στείλει ένα μέλος της Κ.Ε. που δεν γνωρίζει κανείς και δεν έχει ξαναεμφανιστεί σε μέσο. Αν τολμήσεις μάλιστα να αρνηθείς θα κατηγορηθείς για λογοκρισία και εμπράγκο στο κόμμα.

– Δεν επιτρέπεται να συνομιλείς τηλεφωνικά απευθείας με βουλευτές και φυσικά κανείς δεν τολμά να δώσει το κινητό του τηλέφωνο σε δημοσιογράφο, ακόμη κι αν θέλεις να τον ενημερώσεις για κάτι διαδικαστικό, όπως μια αλλαγή στο κείμενο της συνέντευξης ή στην ώρα του γυρίσματος!

– Όποιος δεν καλεί το ΚΚΕ στις εκπομπές του καταγγέλεται άμεσα από το κόμμα με γραπτή ανακοίνωση και διαμαρτυρία στο μέσο που εργάζεται, παρότι φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εκπομπές του 902. Παράλληλα, όποιος διαφωνήσει με τις πρακτικές του κόμματος, γίνεται αντικείμενο χλέυης από τις στήλες και τους αρθρογράφους του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

– Τέλος, όπως πρόσφατα έγραψε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ “Τα κομματικά μέλη που απασχολούνται στον «Ριζοσπάστη» και στον «902» δεν είναι δημοσιογράφοι στο επάγγελμα που βρήκαν δουλειά στην εφημερίδα, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΚΚΕ. Είναι κομμουνιστές, μέλη του ΚΚΕ. Εντάχθηκαν εθελοντικά στο Κόμμα, στην οργανωμένη πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού”. Παρόλα αυτά η Ένωση μας, που άλλα λέει στο καταστατικό της, τους εντάσσει κανονικά στους κόλπους της, παρότι εργάζονται στρατευμένα…

* Φυσικά τα παραπάνω δεν ισχύουν για την Λιάνα Κανέλλη, που είναι συνεργαζόμενη με το κόμμα