Δωρεάν διάθεση self tests από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συνεχίσει τη διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Καθώς η κυβέρνηση αφήνει ορθάνοιχτο παράθυρο διάθεσης των self tests και από τα σούπερ μάρκετ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αρχίσει και πάλι τη διάθεση των δωρεάν tests από τα φαρμακεία της πόλης.

Το σκεπτικό της νέας απόφασης του ΦΣΘ αναφέρει ότι επετεύχθη ο στόχος που είχε θέσει και δεν ήταν άλλος από το να κινητοποιηθούν τόσο η πολιτεία όσο και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ώστε να οριστεί συνάντηση προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διάθεσης.

«Με την άμεση αντίδρασή μας αποδείξαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δεχόμαστε κανενός είδους εκβιασμό. Επίσης αποσαφηνίστηκε ότι οι σχεδιασμοί διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και από άλλα δίκτυα διάθεσης ήταν εκτός νόμου και ανεδαφικοί», αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr