Δυνατός σεισμός “κούνησε” το Αγρίνιο- επίκεντρο ο Κορινθιακός, συνεχείς μετασεισμοί

Δυνατός σεισμός ταρακούνησε και το Αγρίνιο, στις 00.09 της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021 προκαλώντας  ανησυχία. Η σεισμική δόνηση με επίκεντρο τον Κορινθιακό Κόλπο είχε μεγάλη διάρκεια και ακολούθησαν και δυνατοί μετασεισμοί.

Ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις προκάλεσαν σύγχυση καθώς το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκτίμησε πως συνέβησαν σχεδόν ταυτόχρονα δύο δονήσεις, η μία εντάσεως 4,9 ρίχτερ βόρεια της Ναυπάκτου και η άλλη 4,7 ρίχτερ στον Κορινθιακό.

Τελικώς το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέληξε πως ο αρχικός σεισμός ήταν μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.

5,1 ρίχτερ το μέγεθος είναι η νεώτερη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου που στην αρχή έδωσε επίκεντρο κοντά στο Αγρίνιο αναθεωρώντας στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο στον Κορινθιακό 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αιγίου με εστιακό βάθος τα 4 χιλιόμετρα.

Ακουλούθησαν αρκετοί και δυνατοί μετασεισμοί διαίτερα αισθητές και στην περιοχή του Αγρινίου έγιναν δονήσεις στις 00.30,τις 00.33 και στις 00:56 τα ξημερώματα αλλά και στη συνέχεια.

ρε

Σε λίγο αναλυτικά.

 Πηγή άρθρου www.agrinionews.gr