Δραματική προειδοποίηση Μπόρις Τζόνσον: «Μόνη μας ελπίδα τα εμβόλια» -«Η μετάλλαξη εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα» | ΚΟΣΜΟΣ

Estimated read time 1 min read

Έκκληση στους Βρετανούς πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού απηύθυνε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, με την προοπτική της ελευθερίας σε απόσταση βολής, πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες να περιορίσουμε τον ιό», είπε επίσης ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

«Μόνη ελπίδα τα εμβόλια», λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός δήλωσε πως η μόνη ελπίδα της χώρας είναι τα εμβόλια. «Στα θετικά, έχουμε δύο εγκεκριμένα εμβόλια και κάνουμε αγώνα δρόμου να τα πάρουμε, και στα αρνητικά η μετάλλαξη που διαδίδεται πολύ ταχύτερα και εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα», τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κανείς δεν θέλει αυτά τα μέτρα περισσότερο από εμένα, αλλά πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σκεφτούμε πολύ σκληρά για τα σχολεία. Αποτελεί εθνική προτεραιότητα να κρατήσουμε ανοιχτή την εκπαίδευση και τα σχολεία ασφαλή, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα για τον ρυθμό εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης» είπε ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς επέβαλε νέα, πιο αυστηρά μέτρα στην Αγγλία για τον κορωνοϊό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν τους υγειονομικούς κανόνες ώστε να βγει η χώρα από το τούνελ και να αφήσει την πανδημία πίσω της. Ως τα τέλη Μαρτίου, σημείωσε ο Μπόρις Τζόνσον, θα έχουν γίνει δεκάδες δόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό. «Γυρίζουμε ουρανό και γη ώστε να τα έχουμε διαθέσιμα το συντομότερο δυνατό», είπε.

Δραματική αύξηση νεκρών στη Βρετανία

Το διάγγελμα Μπόρις Τζόνσον έρχεται την ίδια μέρα που καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων θανάτων από επιπλοκές κορωνοϊού στη Βρετανία. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος μετά τις 24 Απριλίου που κατεγράφη στη Βρετανία, καθώς 981 άνθρωποι υπέκυψαν στον ιό το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα-ρεκόρ, με 50.023 νέες μολύνσεις τις προηγούμενες 24 ώρες.

Νωρίτερα, η Βρετανία ανακοίνωσε πως ενέκρινε το εμβόλιο της Οξφόρδης, το οποίο θα μπορούσε να δώσει ανάσα στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author