Δραματική έκκληση από συγγενείς των αγνοούμενων στο πλοίο – «Βοηθήστε τον σύζυγό μου, είναι ζωντανός»

Δραματική έκκληση από συγγενείς των αγνοούμενων στο πλοίο – «Βοηθήστε τον σύζυγό μου, είναι ζωντανός»

Το θρίλερ με τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και τρεις Έλληνες, συνεχίζεται.

Όσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ενώ οι συγγενείς τους αγωνιούν και περιμένουν εάν καλό νέο.

Κάποιοι έχουν ήδη ταξιδέψει στην Κέρκυρα, ενώ άλλοι λυγίζουν μιλώντας στους δημοσιογράφους και κάνουν έκκληση να μην σταματήσουν οι προσπάθειες ανεύρεσης.

«Έχει βρει τον τρόπο να παραμείνει ζωντανός»
«Παρακαλώ τους αρμόδιους, τις αρχές να μην σταματήσουν τις έρευνες. Να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν το φορτηγό που βρίσκεται μέσα ο άντρας μου. Είμαι σίγουρη ότι έχει βρει τον τρόπο να παραμείνει ζωντανός. Είναι ζωντανός ο Νίκος, είναι επαγγελματίας« λέει στο Star η σύζυγος του αγνοούμενου Νίκου Μπεκιάρη.

Η σύζυγός του τον ψάχνει στο κινητό από τα χαράματα της Παρασκευής, αλλά δεν απαντά…

Ο άντρας της ταξιδεύει με το φορτηγό για το μεροκάματο εδώ και 45 χρόνια. Ο Νίκος Μπεκιάρης ήταν στο δεύτερο κατάστρωμα του Euroferry Olympia όταν ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ 3.

«Ο γιος μου είναι ανήλικος. Χρειάζομαι πολύ κουράγιο για τον βοηθάω. Μου δίνει κουράγιο, μου λέει ‘μην ανησυχείς μαμά, ο μπαμπάς θα είναι καλά γιατί είναι έξυπνος’. Η κόρη μου είναι μεγαλύτερη πως ο μπαμπάς είναι δυνατός και ξέρει να στέκεται» δηλώνει η σύζυγος του κ. Μπεκιάρη.

«Αν σου αρέσει, αν όχι στο αμάξι σου»
Οι ώρες είναι δραματικές και για την οικογένεια του 68χρονου Κωνσταντίνου Γεροντιδάκη.

Ξεκίνησε από Ηγουμενίτσα για να πάει στην Ισπανία μέσω Ιταλίας. Δεν έχει δώσει σημάδια ζωής από τη στιγμή της φωτιάς.

Τα παιδιά του ταξίδεψαν εσπευσμένα στην Κέρκυρα για να βλέπουν λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση του λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.

«Μιλήσαμε στη 01:30 τη νύχτα. Τον ρώτησα τι κάνει και μου είπε ότι μπαίνει στο καράβι. Τον ρώτησα εάν θα πάει στις καμπίνες, αλλά μου είπε ότι τους υποχρεώνουν να κοιμούνται τέσσερις – τέσσερις, κι ας έχουμε πανδημία. ‘Αν σου αρέσει, αν όχι στο αμάξι σου’, κάπως έτσι. Ο μπαμπάς μάλλον κοιμήθηκε στο αμάξι λοιπόν. Δεν έχει σύστημα πυρόσβεσης, ούτε μπάνιο δεν κάνεις σε αυτό το καράβι» λέει ο γιος του στο Star.

Τρίτος αγνοούμενος είναι ο επαγγελματίας οδηγός Ευάγγελος Μαλεσιαδάς.

«Το τηλέφωνό του είναι απενεργοποιημένο. Τελευταία φορά μιλήσαμε μεσοβδόμαδα. Δεν έχει επικοινωνήσει από το πλοίο με κάποιον δικό του άνθρωπο» λέει συγγενής του.

Πηγή άρθρου www.thebest.gr