Δράμα: 60χρονος νεκρός από κορονοϊό, είχε αρνηθεί να λάβει αντιβίωση

Πληθαίνουν ανησυχητικά τα περιστατικά που αφορούν πολίτες-αρνητές του κορονοϊού, που νοσούν και αρνούνται είτε να λάβουν αγωγή ή ακόμα και να διασωληνωθούν.


Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιώργο Παπαδόπουλο, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 60χρονη αρνητή, στον οποίο αν και χορηγήθηκε αντιβίωση, εκείνος δεν την έλαβε, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να χάσει τη ζωή του.

Μιλώντας στο GrTimes, και αναφερόμενος στα ποσοστά εμβολιασμού, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως αυτά «είναι ιδιαίτερα χαμηλά, διότι δυστυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή».

«Μόλις παραβρέθηκα σε κηδεία ενός 60χρονου αρνητή, ο οποίος ενώ νόσησε και του χορήγησαν αντιβίωση, εκείνος δεν την πήρε».

Πρωταθλήτρια στους αντιεμβολιαστές η Δράμα

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε, παράλληλα, λόγο για «πρωταθλητισμό» στη Δράμα όσον αφορά τις εκδηλώσεις των αντιεμβολιαστών:
«Γνωρίζετε επίσης ότι η Δράμα είναι πρωταθλήτρια στις εκδηλώσεις των αντιεμβολιαστών. Και είναι περίεργο να αρνούνται κάποιοι τον κορονοϊό μέχρι σήμερα, διότι η περιοχή μας από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, μετρά πάνω από 400 θανάτους»!.Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στις 6 το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Καστοριάς και Ξάνθης, μπαίνουν σε καθεστώς μίνι – lockdown.

«Σήμερα το πρωί στη Δράμα είχαμε μόλις 6 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που σημαίνει ότι αρχίζουμε να μαζευόμαστε σε κλειστούς χώρους. Και δε μιλάω για το Νευροκόπι, μιλάω για την πόλη. Οφείλουμε λοιπόν, να εναρμονιστούμε με τα μέτρα γιατί δεν θα αντέξουμε άλλον μαύρο Νοέμβρη σαν αυτό που βιώσαμε πέρσι», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr