Δολοφονία Φλόιντ: Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter αυτό που δεν έπρεπε – Κόσμος

Έκανε το “θαύμα του”, για άλλη μία φορά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών στη Μινεάπολη, οι οποίοι τις τρεις τελευταίες νύχτες κατεβαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν για την δολοφονία του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε μία δημοσίευση στο Twitter.

Στην ανάρτησή του ο Τραμπ αναφέρει μεταξύ άλλων το εξής: “Όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί“. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι εξαργιωμένοι πολίτες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προχώρησαν σε λεηλασίες καταστημάτων, ενώ μάλιστα έγιναν αναφορές για φωτιές σε αστυνομικά τμήματα.

Δεν αντέχω να στέκομαι και να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη και σπουδαία Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα πρέπει να λάβει δράση και να φέρει την Πόλη υπό έλεγχο, είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά …..”

“Αυτά τα κακοποιά στοιχεία αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον κυβερνήτη Tim Walz και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει θα έχουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!”

Αναμφισβήτητα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία ενός άοπλου πολίτη από αστυνομικό, να απειλεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με πυροβολισμούς.

Ο δήμαρχος σχολίασε τα σχόλια του Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου:

“Η αδυναμία αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τις δικές σας ενέργειες. Η αδυναμία σε κάνει να δείχνεις με το δάχτυλό σου κάποιον άλλο, σε μια περίοδο κρίσης. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν γνωρίζει τίποτα για τη δύναμη της Μινεάπολης. Είμαστε ισχυροί ως κόλαση. Είναι μια δύσκολη χρονική περίοδος; Ναι. Αλλά καλύτερα να είστε σίγουροι ότι θα το ξεπεράσουμε “, είπε.

Όπως είναι φυσικό πολλοί χρήστες αντέδρασαν στο tweet του Τραμπ:Πηγή άρθρου www.news247.gr