Δικηγόρος Σπυρόπουλου: ‘Είναι λάθος ο φερόμενος θύτης να στοχοποιείται τόσο βάναυσα’ – Κοινωνία

Ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει ότι ο Κώστας Σπυρόπουλος, που κατηγορείται από πολλές ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση, “λυπάται ειλικρινά” και ότι “δεν ήταν στις προθέσεις του να προσβάλει ή να κάνει οποιονδήποτε να αισθανθεί άβολα”, εξέδωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού, Αλέξης Στεφανάκης.

Ο κ.Στεφανάκης τονίζει ότι αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, κυρίως χωρίς να έχει ερευνηθεί η καταγγελία σε βάρος του από τη δικαιοσύνη, ενώ ακόμη αναφέρει ότι ο εντολέας του έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με πλειάδα ανθρώπων του θεάτρου και ότι οι συνεργασίες του ήταν πάτα αρμονικές μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου του Κ.Σπυρόπουλου, Αλέξη Στεφανάκη:

Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα».

Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα «θύματα» και αποστροφής προς το φερόμενο «θύτη».

Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της.

Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι ́αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του.

Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.grΠηγή άρθρου www.news247.gr