Διαψεύδει η Αθήνα τουρκικές καταγγελίες για αιματηρό περιστατικό στον Έβρο

Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINSSI

Αίσθηση προκάλεσαν από νωρίς το πρωί δημοσιεύματα σε τουρκικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο για αιματηρό περιστατικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με την Αθήνα να απαντά σε αυστηρό ύφος.

Ειδικότερα, μέσα της γειτονικής χώρας ανέφεραν ότι ένας 43χρονος Τούρκος έπεσε νεκρός, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, από πυρά που δέχθηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων.

Το μεσημέρι της Κυριακής ήρθε η απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο απορρίπτει κατηγορηματικά τις τουρκικές αιτιάσεις και αφήνει υπόνοιες για περιστατικό που σχετίζεται με τη δράση διακινητών ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Όπως σημειώνεται επίσης, επισήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr