Διάγγελμα Πούτιν για την Ουκρανία

Estimated read time 1 min read

Alexey Maishev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Διάγγελμα με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία θα κάνει ο πρόεδρος της Ρωσίας. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες αφότου οι αυτονομιστές ηγέτες των ελεγχόμενων από τη Μόσχα περιοχών αποφάσισαν τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων τις επόμενες ημέρες.

Τα δημοψηφίσματα στην αυτοαποκαλούμενη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ» θα διεξαχθούν από τις 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Τις ημερομηνίες των δημοψηφισμάτων ανακοίνωσε ο επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου «κοινοβουλίου» της περιφέρειας Λουγκάνσκ, Ντένις Μιρασισνιτσένκο.

Οι τέσσερις περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιηθούν τα δημοψηφίσματα είναι το Ντόνετσκ, η Χερσώνα, το Λουχάνσκ και η Ζαπορίζια. Αν το αποτέλεσμα είναι υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία, αυτό θα επιτρέψει στη Μόσχα να καταστήσει τα σύνορά τους «μη αναστρέψιμα» και να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να τα υπερασπιστεί.

Οι ψηφοφορίες αυτές είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αναγνωρίζονταν από τις δυτικές κυβερνήσεις, ωστόσο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τη βάση για να κλιμακώσει η Ρωσία τον πόλεμο ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις ανακτούν εδάφη.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author