Δημοσκόπηση Marc: Υπεροχή Μητσοτάκη ως καταλληλότερου πρωθυπουργού – Ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ για πόλωση

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, 21:24

Ισχυρό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως καταλληλότερος για προωθυπουργός δίνει η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί πως τη μεγαλύτερη ευθύνη για την όξυνση της πολιτικής κατάστασης φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc, στο ερώτημα, «Ποιος πολιτικός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός».ο Κυρ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 50,7%, έναντι 22,8% των ερωτηθέντων που επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα. Αντίστοιχα, το 26,5% του δείγματος της δημοσκόπησης απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Η δημοσκόπηση δείχνει πως οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως τα πράγματα στη χώρα θα εξελίσσονταν χειρότερα αν στην κυβέρνηση βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 49,3%. Ένα ποσοστό 29,6% απαντά πως η κατάσταση θα ήταν περίπου ίδια, ενώ 15,3% πιστεύει πως θα ήταν καλύτερη από την τωρινή.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση αναδεικνύει πως το 40,7% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τη μεγαλύτερη ευθύνη για την όξυνση της πολιτικής κατάστασης φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με 29,9% να απαντούν η ΝΔ. Ποσοστό 18,5% δηλώνει πως τόσο το κυβερνών όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθύνονται εξίσου για την πόλωση.

Οι ερωτηθέντες είναι διαχασμένοι αναφορικά με την αισιοδοξία τους για το μέλλον, με 49,1% να δηλώνουν αισιόδοξοι για τον τρόπο που θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα το 2021.

Η δημοσκόπηση ζητά από τους ερωτηθέντες να δηλώσουν το ζήτημα που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη χώρα από δω και στο εξής, με το 45% να απαντά πως προηγείται η ανάκαμψη της οικονομίας και 39,5% να εστιάζει στη διατήρηση της εθνικής μας ακεραιότητας.

Άλλωστε, η δημοσκόπηση αποτυπώνει πως πλειοψηφικά οι πολίτες θεωρούν πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα ως το καλοκαίρι ή ακόμη και μέχρι το τέλος του 2021.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το εμβόλιο, 54,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως προτίθεται να το κάνει όσο πιο σύντομα γίνεται. Αντίστοιχα, ποσοστό 14,8% εμφανίζεται θετικό σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό του.

Πηγή άρθρου www.liberal.gr