Δημοσκόπηση «Alco»: 14,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ, 20 ο Μητσοτάκης από Τσίπρα

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, 19:43

Παραμένει σταθερή η διαφορά ως προς την πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να φτάνει τις 14,5 μονάδες, ενώ στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 41% και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 21%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Alco» για λογαριασμό του Open.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38% έναντι 23.5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6.6%, ΚΚΕ με 5,5, Ελληνική Λύση με 4,6%, ΜέΡΑ25 με 3% και Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό, το 41% των ερωτηθέντων απάντησε Κυριάκο Μητσοτάκη και το 21% Αλέξη Τσίπρα. Το 33% δεν τάχθηκε με κανέναν από τους δυο πολιτικούς, ενώ το 6% δεν απάντησε.

Επίσης, στο θέμα της πανδημίας, το 41% θεωρεί ότι εάν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα χειριζόταν την κατάσταση χειρότερα, ενώ το 44% εκφράζει την ικανοποίησή τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ακόμα το 53% συμφωνεί με την δημιουργία ομάδας προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αποτελούμενης από αστυνομικούς και το 86% θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει παραγραφή στα θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Πηγή άρθρου www.liberal.gr