Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 15,1 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Estimated read time 1 min read

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, 20:21

Ισχυρό προβάδισμα 15,1 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco για το OPEN.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, εμφατική είναι η υπεροχή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με 45% έναντι 30% που απαντά «κανέναν» και 21% που απαντά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν αμέσως μόλις γίνει διαθέσιμο και για τους ίδιους το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τον Ιανουάριο σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου.

 Το 48% των πολιτών δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, έναντι 43%, που δηλώνουν ικανοποίηση.

Το 44% των ερωτηθέντων κρίνει ότι στον πρόσφατο ανασχηματισμό έπρεπε να γίνουν άλλες και περισσότερες αλλαγές, ενώ το 18% κρίνει ότι αυτές που έγιναν ήταν οι σωστές.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, το 43% δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ το 36% δηλώνει ικανοποίηση.  

Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε ολόκληρη τη χώρα. Το στατιστικό σφάλμα της δημοσκόπησης είναι +- 3,1%, ενώ το διάστημα βεβαιότητας είναι 95%. Ο χρόνος που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν στο διάστημα 14-19 Ιανουαρίου, ενώ τα άτομα που ρωτήθηκαν ήταν 17 ετών και άνω.

Πηγή άρθρου www.liberal.gr

You May Also Like

More From Author