Δημοσκόπηση: Λανθασμένα ή ανεπαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια

Estimated read time 1 min read

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με ηχηρό τρόπο αποδομούν οι πολίτες τις κυβερνητικές αποφάσεις για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις των προϊόντων, όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της ALCO που παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το 43% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι δεν επαρκούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, ενώ το 34% τα κρίνουν λανθασμένα.

Σημειώνεται ότι μόλις το 12% των ερωτηθέντων θεωρεί τα κυβερνητικά μέτρα ως σωστά και επαρκή.

Την ίδια στιγμή, έκδηλη είναι η ανησυχία των πολιτών για την οικονομία, καθώς στην ερώτηση αν θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, το 68% απαντούν «δύσκολα», το 13 ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα μπορέσει» και μόλις 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα».

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και τη συμφωνία με τη Γαλλία:

→ Σχεδόν δύο στους τρεις κρίνουν θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

→ Το 62% εκτιμούν ότι η Γαλλία θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν η χώρα μας δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. 

→ Το 43% των ερωτηθέντων απαντούν ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχτεί τον όρο σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική.

→  Διχασμένοι είναι οι ερωτηθέντες σχετικά με το εάν θα υπάρξει πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία: το 45% απαντά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο ενώ 43% το θεωρεί πιθανό.

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου, διατηρείται η διψήφια διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας (35%) και του ΣΥΡΙΖΑ (24,9%). Αίσθηση προκαλεί ότι –σύμφωνα με τη δημοσκόπηση– η Ν.Δ. σημειώνει άνοδο της τάξης του 1% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Τρίτο παραμένει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με 6,4%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3%, πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,4% και ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 4,1%.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author