Δημοσκόπηση: Ανησυχία και δυσαρέσκεια για την ακρίβεια – Με 8,1 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Estimated read time 1 min read

Την ακρίβεια θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως αναδεικνύεται σε νέα δημοσκόπηση.

Παράλληλα, εκφράζεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος από την κυβέρνηση, αλλά και η πεποίθηση ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει τους επόμενους μήνες.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση της Alco για το Open, η οποία προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, δείχνει νέα μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά στις 8,1 μονάδες, ενώ σταθερό παραμένει το Κίνημα Αλλαγής.

Τι λένε οι πολίτες για κόμματα και πολιτική ηγεσία

Συγκεκριμένα, 60% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η ακρίβεια είναι αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο, ενώ το 24% απαντά ότι ανησυχεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, το 6% ανησυχεί για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, το 5% για την εξέλιξη της πανδημίας και το 4% για την εγκληματικότητα.

Επιπλέον, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας από την κυβέρνηση καθώς, στη σχετική ερώτηση, το 49% απαντά «καθόλου», το 23% «λίγο». Το 14% απαντά «αρκετά» και μόλις το 2% «πολύ».

Χειρότερη θεωρεί ότι θα γίνει η οικονομική του κατάσταση το 60% όσων απαντούν, ενώ το 29% εκτιμά ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Μόλις 4% απαντά ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί.

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που κυβερνούσε, θα αντιμετώπιζει το ζήτημα της ακρίβειας καλύτερα ή χειρότερα, το 35% απαντά χειρότερα, το 34% ίδια και το 22% «καλύτερα».

Πρώτος ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο… κανένας

Παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;», το 34% επιλέγει τον πρωθυπουργό (36% το αντίστοιχο ποσοστό στη δημοσκόπηση του Μαρτίου), ενώ το 25% απαντά ότι προτιμά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (23% το ποσοστό στην προηγούμενη μέτρηση).

Σταθερά στη δεύτερη θέση, πάντως, παραμένει με ποσοστό 31% η απάντηση «κανέναν από τους δύο».

Κλείνει η «ψαλίδα»

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση καταγράφει νέα μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ παραμένει πρώτη με 30,6% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να καταγράφεται στο 8,1%.

Σημειώνεται ότι η διαφορά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco τον Μάρτιο ήταν στο 8,9%, καθώς η ΝΔ είχε ποσοστό 31,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 13%.

Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 6% και είναι τέταρτο, στο 4,9% και την πέμπτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση, ενώ ποσοστό 3% και οριακή είσοδο στη Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση για το ΜέΡΑ25.Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author