Δημιουργία Blog για δωρεάν διαφήμιση

Η δημιουργία ενός blog είναι μια κίνηση που συνδέεται άμεσα με την απόκτηση και την αύξηση επισκεψιμότητας και κίνησης σε ένα προϋπάρχον site. Είναι ένα μέσο διαφήμισης και προβολής και συνδυαζόμενο με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι για παράδειγμα το Facebook, το MySpace και το Twitter μπορεί να κάνει θαύματα.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη δημιουργία blog, αφού στην αγορά υπάρχουν πολλά blogging software packages.

Διαφήμιση Blog

Αυτά όμως που ανεπιφύλακτα σας προτείνουμε είναι το WordPress, και το Blogger της Google που εκτός του ότι είναι τα καλύτερα που υπάρχουν, δεν θα σας κοστίσουν τίποτα.

WordPress

Το WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την επίσημη ιστοσελίδα που το κάνει host και μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν ένα blog επισκεπτόμενοι το http://el.wordpress.com/.

Εναλλακτικά και εφόσον έχετε κάποιες γνώσεις επί του θέματος μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας επισκεπτόμενοι το http://el.wordpress.org/. Αυτό ακριβώς είναι και το πρώτο βασικό σημείο υπεροχής του έναντι στο Blogger της Google. Όταν δηλαδή το ανεβάσετε στον server που φιλοξενείτε το site σας, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε κυριολεκτικά χιλιάδες plugins και templates που θα αλλάξουν θεαματικά τη λειτουργικότητα και την χρηστικότητα της ιστοσελίδας σας.

Blogger

Το Blogger είναι ένα εναλλακτικό blogging software που έχει δημιουργηθεί από την Google, και μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν ένα ιστολόγιο επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα https://www.blogger.com/start?hl=el.

Ένα από τα μειονεκτήματα του έναντι του WordPress είναι ότι υστερεί σε δυνατότητες, αφού δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε από τη δική σας IP address.

Στα βασικά του όμως ατού συγκαταλέγονται η πολύ εύκολη εξοικείωση του χρήστη με αυτό, η χαρακτηριστική ευκολία ως προς τον  χειρισμό του, και γενικότερα στο ότι είναι το πιο δημοφιλές software για όλους όσους δεν ενδιαφέρονται ή δεν θέλουν να ασχοληθούν με την εύρεση templates, plugins, και άλλων σχεδιαστικών πρόσθετων.

Όποια και να είναι η τελική σας επιλογή για τη δημιουργία του δικού σας blog, το σίγουρο είναι ότι θα έχετε επιλέξει έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο για την προσθήκη νέου περιεχομένου, προϊόντων και υπηρεσιών άμεσα διαθέσιμων για τους χρήστες και το κοινό για το οποίο το προορίζετε.

Με αυτόν τον τρόπο θα είσαστε σε θέση να το χρησιμοποιείτε για τους διαφημιστικούς σας σκοπούς και να αξιοποιήσετε έτσι τον ελεύθερο χώρο του blog για την αυτοπροβολή σας.

Μοιράσου το με: buzzbobitdigmeforacampfreestuffdeliciousgooglefacebooktwitterdiggyahoobuzz

Share/Bookmark

You May Also Like

More From Author