Δημήτρης Λιγνάδης: Το πρώτο 24ωρο στον όροφο 7 της ΓΑΔΑ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης πέρασε το πρώτο 24ωρο του στη ΓΑΔΑ έχοντας μόλις μια επαφή, αυτή με τον δικηγόρο του, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο κελί του

Μόνος του στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης από την ώρα που συνελήφθη. Όλο αυτό το πρώτο 24ωρο, ο μοναδικός που τον επισκέφθηκε ήταν ο δικηγόρος του, γύρω στις 19:15 της Κυριακής. 

Διαβάστε ακόμα: Δημήτρης Λιγνάδης: Τσουνάμι αποκαλύψεων, ανοίγουν κι άλλα στόματα – Καταθέτει ο Μπιμπίλας

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του είχαν μια συζήτηση περίπου 30 λεπτών ενώ ο ίδιος έκανε κάποιες κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο. Μάλιστα, ο κατηγρούμενος φαινόταν ήρεμος, ενώ δεν είχε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής μέχρι την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι με εντολή του εισαγγελέα, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για απολογία, σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του.

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι 8 λόγοι που κρίθηκε προφυλακιστέος

Ένταλμα – καταπέλτης για τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς σε αυτό αναφέρονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που αποδίδονται στον ηθοποιό και σκηνοθέτη καθώς και το ενδεχόμενο διάπραξης νέων αδικημάτων. Είναι όσα οδήγησαν τις δικαστικές αρχές να δώσουν εντολή για την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του μέχρι πρότινος επικεφαλής του Κρατικού Θεάτρου, οι Εισαγγελείς που ζήτησαν την έκδοση του εντάλματος σύλληψης από την αρμόδια ανακρίτρια αλλά και η ίδια η δικαστική λειτουργός ,επικαλούνται μία βαρύτατη συρροή ειδικών περιστάσεων που κατά την κρίση τους, καθιστούν απαραίτητη την σύλληψη και κράτηση του κατηγορούμενου μέχρι την απολογία του.

Το ένταλμα σύμφωνα με πληροφορίες δεν επικαλείται κίνδυνο διαφυγής του κατηγορούμενου αλλά τον κίνδυνο διάπραξης νέων, μεγάλης απαξίας αδικημάτων, περιγράφοντας μια επιτήδεια και μεθοδευμένη εγκληματική δράση. Ένα modus operandi δηλαδή στην προπαρασκευή και εκτέλεση των πράξεων, αλλά και στην επιλογή θυμάτων, που κατά τις δικαστικές αρχές αναδεικνύει την βαρύτητα της κατηγορίας του βιασμού κατά συρροή που του αποδόθηκε.

Στο ένταλμα αναφέρονται οι 8 λόγοι που αφορούν κυρίως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εγκληματικής δράσης που αποδίδεται στον ηθοποιό – σκηνοθέτη από πραγματικά περιστατικά, αλλά και το εξακολουθητικό της πράξης του βιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται ότι σε βάρος του καλλιτέχνη συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

  1. Οι σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή
  2. Η ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων
  3. Ο τρόπος δράσης με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση καθώς και με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης
  4. Η εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του κατηγορουμένου
  5. Η άσκηση βίας, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να οδηγούσε τα θύματα του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας
  6. Η εμμονή και η εγκληματική ροπή για πολλά έτη, που διαφαίνεται.
  7. Η επιλογή προσώπων από ευάλωτες κατηγορίες με παθόντες επί το πλείστον αλλοδαπούς ανήλικους και τέλος
  8. Η ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ότι έχει σχεδιάσει παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.
  9. Ο κατηγορούμενος καλείται πλέον με την απολογία που θα δώσει την Τετάρτη το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας, να αντικρούσει τόσο την κατηγορία όσο και το νομικό σκεπτικό που οδήγησε στην σύλληψη του και ενδεχομένως τον φέρει αντιμέτωπο με την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Διαβάστε ακόμα: Δημήτρης Λιγνάδης: Οι 8 προϋποθέσεις που αναφέρει το ένταλμα σύλληψης

Πηγή άρθρου www.ethnos.gr