«Δε με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής»

Αποφασισμένος να επιμείνει στο αίτημά του προς την Αστυνομία για την διάλυση των καταυλισμών Ρομά, κόντρα στις αντιδράσεις τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι, με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων στο αξίωμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

«Είμαι απέναντι στη λογική των γκέτο και των καταυλισμών. Πάντα διαφωνούσα με αυτή τη λογική. Η χώρα απουσιάζει παντελώς από την υποβολή και πρόταση προγραμμάτων. Η έννοια των ντεπό (σ.σ. αποθηκών) ανθρώπινων ψυχών, είναι μακριά από τη δική μας αντίληψη. Εμείς υποστηρίζουμε πολιτικές σύγχρονες για την ενσωμάτωση τους στην κοινωνία με ίσα δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

«Ας αφήσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα που ήρθαν κάποιοι εκ των υστέρων να μας κατηγορήσουν και προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους πάνω στα δράματα των ανθρώπινων ψυχών. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνη να αποποιηθούν δημόσια τη δική τους θέση και στάση. Ας μας πουν συγκεκριμένα τι προτείνουν και τι έχουν κάνει μέχρι τώρα γι’ αυτό το θέμα. Στον 21ο αιώνα δεν μπορούν να υπάρχουν καταυλισμοί», πρόσθεσε.

Για την περιφέρεια Πελοποννήσου είπε, πως το 2013, ξεκινά με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, αφού έχουν εξασφαλισθεί χρήματα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από διάφορα προγράμματα κι εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί όπως ανέφερε, «έχουμε υλοποιήσει το σύνολο των υποσχέσεων που είχαμε πει προεκλογικά».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ανέφερε ακόμα πως δεν χρειάζεται γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. «Δεν χρειάζεται ένα κομματικό στέλεχος που ο καθένας θα λέει το μακρύ και το κοντό του. Υπάρχει αδυναμία υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης για την αντιμετώπιση προβλημάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο ανέφερε ότι μέσα στο 2013 θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος στο τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη, ενώ «τρέχουν» – όπως είπε – οι μελέτες για τον ανατολικό άξονα και για την κατασκευή πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη και έως τον προσεχή Απρίλιο θα ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός.

Παράλληλα ανέφερε πως η Πελοπόννησος θα είναι η τιμώμενη περιοχή στην έκθεση ANUGA της Γερμανίας, που αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο.

Για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δήλωσε ότι μέσα στο 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η μονάδα διαχείρισης, καθώς και η αποκατάσταση των χωματερών.

«Η περιφέρεια θα έχει την πιο ολοκληρωμένη διαχείριση με το μικρότερο κόστος για τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης εξαπολύοντας νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για «τυχοδιωκτικά» ερωτήματα που υποβάλλουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Που ακούστηκε να επαινείται βουλευτής που κατόρθωσε και έκοψε χρήματα για την περιφέρεια;», αναρωτήθηκε.

Τέλος, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κατάργησης τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τόνισε ότι, «καμία απόφαση δεν θα παρθεί ερήμην. Δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή και παρακολουθούμε τα πράγματα πολύ στενά».

Πηγή άρθρου: NewsBeast.gr