Δερμιτζάκης: Θα είναι έκπληξη αν δεν φτάσουμε σύντομα σε τετραπλάσιο αριθμό κρουσμάτων

Τεστ για κορονοϊό στον σταθμό του μετρό στη Νίκαια

Γραφείο Τύπου Δήμου Νίκαιας (φωτ. Ορέστης Νικολαΐδης)

Την εκτίμησή του ότι τα κρούσματα θα φτάσουν σε τετραψήφιο αριθμό εξέφρασε απόψε ο Mανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Νομίζω θα είναι έκπληξη αν δεν φτάσουμε και μάλιστα σύντομα, είπε ο κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Έχουμε μπει σε αυτήν την καμπύλη που έχουν άλλες χώρες. Δεν είναι περίεργο που το βλέπουμε αυτό, αλλά πρέπει να το αναστρέψουμε, είπε ακόμα.

Ο καθηγητής σχολίασε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά συμπλήρωσε πως ίσως έπρεπε να έχουν παρθεί πιο νωρίς και ότι θα ήταν καλύτερο να εφαρμοστούν πανελλαδικά.

Εξάλλου, όπως παρατήρησε γίνεται μια κάλυψη που αφορά το 70% του πληθυσμού της Ελλάδας. «Επομένως θεωρώ πως θα μπορούσαν να είναι στο 100% ώστε να έχουμε μια πλήρη κάλυψη» , εξήγησε.

«Βλέπαμε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ότι το να κυνηγάμε τον ιό δεν οδηγεί πουθενά γιατί αυτά που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα μεταδόσεων που έγιναν πριν 15 ημέρες επομένως τα μέτρα που παίρνουμε τώρα θα αποδώσουν σε 10-15 ημέρες και θα υπάρξει ένα κενό περίπου ενός μήνα που θα βλέπουμε αυξήσεις που δεν θα είναι ελεγχόμενες» ανέφερε επίσης.

 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr