Γρηγόρης Δημητριάδης μετά τη μήνυση Σκέρτσου κατά Τράγκα: Η χυδαιότητα, η συκοφαντία και τα ψεύδη έχουν και όριο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, με μια λιτή αλλά περιεκτική ανάρτηση σχολίασε τη μήνυση που κατέθεσε ο Ακης Σκέρτσος κατά του Γιώργου Τράγκα.

«Επειδή η χυδαιότητα, η συκοφαντία και τα ψεύδη έχουν και ένα όριο» έγραψε στο twitter ο Γρ. Δημητριάδης, παραθέτοντας το ρεπορτάζ του iefimerida.gr με τα όσα ανέφερε στη δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση κατά του Γιώργου Τράγκα, μετά τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου μέσω της διαδικτυακής ραδιοφωνικής του εκπομπής ότι ο Α. Σκέρτσος με «εντολή του πρωθυπουργού» ενεργούσε «ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προκειμένου να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης»!

«Τα εξωφρενικά ψεύδη του και η αήθης συκοφαντική επίθεσή του σε βάρος του Πρωθυπουργού και εμού προσωπικά δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τη θεμιτή δημόσια κριτική, ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας, ρυπαίνουν τη δημόσια σφαίρα, συνιστούν κραυγαλέα συκοφαντία που προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μου και τις αξίες που υπηρετώ.

Η ρητορική απαξίωση τέτοιων αισχρών και ανυπόστατων αναφορών δεν αρκεί. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν βάλλονται οι θεσμοί της δημοκρατίας. Η ανοχή τέτοιων επιθέσεων εκκολάπτει το αυγό του φιδιού και υπονομεύει το φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών.

Η καταδίκη τους πρέπει να είναι πλήρης, απόλυτη και σύμφωνη με τις επιταγές του κράτους δικαίου, που προστατεύει την αξιοπρέπεια της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου από τέτοιες επιθέσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι τέτοια φαινόμενα συκοφαντικής δυσφήμισης θα περιοριστούν στο μέλλον».Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr