Γηροκομείο Βόλου: Άλλαξαν στάση οι ανεμβολίαστοι μετά τον θάνατο της 96χρονης – Newsbomb – Ειδησεις

Ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων του Γηροκομείου Βόλου ανταποκρίνεται θετικά στους εμβολιασμούς μετά τον θάνατο της 96χρονης τροφίμου.

Οι μέχρι πρότινος αρνητικοί στον εμβολιασμό, εργαζόμενοι στο Γηροκομείο του Βόλου αποφάσισαν να εμβολιαστούν, μετά τον προχθεσινό θάνατο της 96χρονης ηλικιωμένης τροφίμου του ιδρύματος που νόσησε και πέθανε από κορονοϊό.

Ειδικότερα, θετικά ανταποκρίθηκαν 17 εργαζόμενοι που μαζί με τους ήδη 20 εμβολιασμένους, αλλάζουν το ισοζύγιο. Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων είναι 55, οι 20 είναι εμβολιασμένοι και με ανοσία, οπότε και με τον εμβολιασμό των «17» θα φτάσει στους 37, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι τις 16 Αυγούστου να αλλάξουν στάση και υπόλοιποι 18.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου, Παύλος Πάνου, μιλώντας στο «Θεσσαλικό Περισκόπιο» της ΕΡΤ, τόνισε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που πέρασε μέσα από το ένα δυσάρεστο περιστατικό, μετά τον θάνατο, της προσβεβλημένης από την Covid 19,96χρονης ηλικιωμένης, η οποία είxε πολλά προβλήματα υγείας. Η αλλαγή στάσης των εργαζομένων αναφορικά με τον εμβολιασμό μας, είναι ενθαρρυντική, ενώ η ανοσία τους θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ασφάλειας λειτουργίας της δομής.

Παράλληλα, ο κ. Πάνους αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι θα κληθεί κινητή μονάδα εμβολιασμού για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού, ενώ μετά τις 16 Αυγούστου, αν ακόμα υπάρχουν ανεμβολιάστοι εργαζόμενοι τότε υποχρεωτικά θα τεθούν σε αναστολή. Επανέλαβε ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει λάβει απόφαση για την πρόσληψη πέντε νέων εργαζόμενων γενικών καθηκόντων και πέντε νοσηλευτών, προκειμένου να καλύψει τα κενά που θα δημιουργούν τα κενά μετά τις 16 Αυγούστου.

Τέλος, ο πρόεδρος του Γηροκομείου και αφού ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των φιλοξενουμένων διαβεβαιώνοντας πως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις, επανέλαβε την ευχή του να μην χρειαστεί να αλλάξει προσωπικό το ίδρυμα, αφού 7 χρόνια μαζί και από κοινού στηρίζουν το Γηροκομείο.

Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο του Βόλου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ηλικιωμένοι του Γηροκομείου, από τους εννέα που προσβλήθηκαν, ευτυχώς με ήπια συμπτώματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια, στην κορυφή του NBA – Δείτε το Infographic του Newsbomb.grΠηγή άρθρου www.newsbomb.gr