Γεωργαντάς: Έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού συνολικά 541.000 παιδιά – Οι αριθμοί ανά κατηγορία – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Τους αριθμούς των παιδιών που έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υψυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς

Σε 541.000 ανέρχονται τα παιδιά στην Ελλάδα που έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Πέμπτη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο καθημερινά γίνονται πλέον περίπου 30.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα με τους 20.000 εξ αυτών να αφορούν εμβολιασμό με την πρώτη δόση.

Συνολικά, είπε ο κ. Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ, έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με την πρώτη δόση 6.200.000 πολίτες, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι αγγίζουν τους 5.880.000. «Αν δεν υπήρχε η μετάλλαξη Δέλτα με τα 7.000.000 εμβολιασμούς, θα φτάναμε το τείχος ανοσίας», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς.

Οι αριθμοί των παιδιών που έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους

Ειδικά για τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι έχουν εμβολιαστεί:

  • 48.000 παιδιά ηλικίας 12-14 ετών,
  • 88.000 παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και
  • 405.000 ηλικίας 18-24 ετών

Όπως εξήγησε σε επίπεδο ποσοστών οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται σε 13%, 25% και 50% αντίστοιχα ανά ηλικιακή κατηγορία τονίζοντας ότι η συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Όσον αφορά στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, σημείωσε ότι τόσο αυτοί που τα εκδίδουν όσο και αυτοί που κάνουν χρήση τους θα εντοπιστούν, χάρη στο ψηφιακό σύστημα που έχει δημιουργηθεί.

«Αν ένας επίορκος γιατρός, που θέλω να πιστεύω ότι είναι ελάχιστοι στη χώρα, βεβαιώσει ότι κάποιος εμβολιάστηκε, τότε αυτό καταχωρείται στο σύστημα. Περίπου 7.500 άνθρωποι υπηρετούν στα εμβολιαστικά κέντρα, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και δυστυχώς όπου παρεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας, υπάρχει πάντα η πιθανότητα, κάποιοι, ελάχιστοι επίορκοι να έκαναν ψευδείς καταχωρήσεις. Δεν πρόκειται για πλαστό πιστοποιητικό, αλλά για ψευδή καταχώρηση. Αν δεν υπήρχε το σύστημα αυτό, θα ήταν έγχαρτες οι βεβαιώσεις. Και στις έγχαρτες θα μπορούσε να γίνει το ίδιο. Η διαφορά είναι ότι το ψηφιακό σύστημα που έχει δημιουργηθεί μας δίνει τη δυνατότητα, δεδομένου ότι υπάρχουν αποτυπώματα, ψηφιακά ίχνη από όλες αυτές τις δράσεις, να εντοπίσουμε τα ύποπτα σημεία και ύποπτες κινήσεις» εξήγησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων – Η Ελλάδα πενθεί τον σπουδαίο μουσουργό

Θρίαμβος για τη Σάκκαρη – «Ισοπέδωσε» την Πλίσκοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open

Η δικτατορία των ηλιθίων και τα τηλε-σκουπίδιαΠηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author