Γαλλία: Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών ο επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί

Estimated read time 1 min read

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών ο Γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί.

Την είδηση μετέδωσε το BFM TV επικαλούμενο πηγές από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ απέδωσε φόρο τιμής στον Μπερνάρ Ταπί.

Όπως είχε γίνει γνωστό ο Ταπί νοσούσε από καρκίνο στο στομάχι και στον οισοφάγο.

Διαβάστε επίσης

⇒Θύμα βίαιης ληστείας ο Μπερνάρ Ταπί και η σύζυγός του

Στο παρελθόν οι γαλλικές αρχές είχαν απαγγείλει την κατηγορία της απάτης στον Γάλλο επιχειρηματία για ένα τεράστιο ποσό που έλαβε από το κράτος το 2008, όταν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Η κατηγορία απαγγέλθηκε στον 70χρονο Ταπί μετά την ανάκρισή του για τα 403 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε για την ρύθμιση μιας μακροχρόνιας δικαστικής διένεξης με το κράτος σχετικά με την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas που κατείχε. Ο Ταπί είχε απορρίψει τις κατηγορίες.

Η υπόθεση αυτή προέκυψε μετά την πώληση το 1993 της εταιρείας Adidas του Ταπί σε μια ομάδα επενδυτών.

Ο Ταπί, ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες εκείνη την εποχή, κατηγόρησε την κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ (Crédit Lyonnais), η οποία κανόνισε την πώληση, ότι τον εξαπάτησε.

Έπειτα από πολλές δικαστικές υποθέσεις η κυβέρνηση και ο Ταπί συμφώνησαν το 2007 στην ρύθμιση του ζητήματος μέσω διαιτησίας.

Ο Ταπί, είχε διατελέσει υπουργός υπό την κυβέρνηση του εκλιπόντος σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, αλλά άλλαξε στρατόπεδο για να υποστηρίξει τον Σαρκοζί το 2007.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author