Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας με 156 ψήφους

Estimated read time 1 min read

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή.

 

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 142 βουλευτές και κατά 156. Παρών ψήφισε ένας βουλευτής, ενώ η Μαριέττα Γιαννάκου δεν συμμετείχε στη διαδικασία καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Για να γινόταν αποδεκτή η πρόταση δυσπιστίας θα έπρεπε να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι στη διαχείριση των τελευταίων κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, κακοκαιρία).

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, κατά την τριήμερη συζήτηση έλαβαν τον λόγο 150 βουλευτές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 28 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, καθώς και οι 6 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, δηλαδή συνολικά 190 ομιλητές. Η συνεδρίαση της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 28/1) ολοκληρώθηκε στις 03:30 πμ, «λίγο πριν το λυκαυγές», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας. Η συνεδρίαση του Σαββάτου ολοκληρώθηκε στις 03:45 μετά τα μεσάνυχτα.

 

Αμέσως μετά τις σημερινές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ακολούθησε η διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, οι βουλευτές προσήλθαν για να ψηφίσουν σε ομάδες.

 

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author