Βιέννη: Κατεβάζει στρατό στους δρόμους ο Κουρτς – Αηδιαστική η τρομοκρατική επίθεση – Ειδήσεις – νέα

Αηδιαστική χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, στην πρώτη του δήλωση μετά το συμβάν που προκάλεσε σοκ σε όλο τον πλανήτη.

Στην πρώτη του δήλωση, ο Κουρτς δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις θα αναλάβουν την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών στη Βιέννη, ώστε η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί πλήρως στις μάχες τρομοκρατία.

Κορωνοϊός : Ο εφιάλτης του SMS στη Θεσσαλονίκη, το στοίχημα της Αττικής

«Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της αηδιαστικής τρομοκρατικής επίθεσης. Χαίρομαι που οι αστυνομικοί μας έχουν ήδη καταφέρει να εξαλείψουν έναν δράστη. Ποτέ δεν θα εκφοβιστούμε από την τρομοκρατία και θα καταπολεμήσουμε αυτές τις επιθέσεις με όλα τα μέσα», είπε ο Κουρτς.

«Επί του παρόντος βιώνουμε δύσκολες στιγμές στη δημοκρατία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, ειδικά σήμερα για την ασφάλειά μας. Όλη η χώρα είναι στο μυαλό των θυμάτων, των τραυματιών και των συγγενών τους, στους οποίους εγώ εκφράζω τη βαθιά μου συμπάθεια».

Ευχαρίστησε επίσης τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το διεθνείς εταίρους για τη συμπάθειά τους και τα μηνύματα αλληλεγγύης.

Ντόμινο τρόμου στην Ευρώπη : Μετά τη Γαλλία, και η Αυστρία στο στόχαστρο
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΠηγή άρθρου www.tovima.gr