Βίντεο ντοκουμέντο: ‘Θα βάλω φωτιά’ είχε πει πρόεδρος κοινότητας στην Άνδρο – Κοινωνία

Ένα βίντεο που συγκλονίζει, δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τα αίτια της φωτιάς την Κυριακή 4/4 στην Άνδρο έχει δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, βρίσκεται στη διάθεση του κόσμου στο διαδίκτυο και σας το παραθέτουμε.

Το απόσπασμα που θα δείτε ακολούθως έχει αναρτηθεί στο YouTube από τις 8 Μαρτίου και αφορά σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνδρου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος μίας κοινότητας απειλεί ότι θα βάλει φωτιές στο νησί, με σημείο τριβής και διαφωνίας τους νέους δασικούς χάρτες.

Σε κάποιο σημείο της τηλεδιάσκεψης, λοιπόν, τον λόγο παίρνει ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδήμας, ο οποίος ακούγεται να λέει:

“Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές. Για τον λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, 80 στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα είμαι αναγκασμένος να τους αποδείξω ότι αυτή τη γη ο παππούς μου την καλλιεργούσε. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι το καλλιεργούσε. Οπότε σαν Πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε. Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε “θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες”, είπε αρχικά για να δεχτεί τις παρατηρήσεις προέδρου άλλης κοινότητας, που του είπε: “Συγγνώμη, πρόεδρε, μην λες τέτοια πράγματα δημοσίως”, με τον ίδιο να απαντά: “Μα αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι οι κτηνοτρόφοι, αγρότες, έχουνε ξεσηκωθεί Δεν μπορεί τη δικιά μου περιουσία να μου τη δείχνει δασική” και καταλήγει:

Να είμαστε προετοιμασμένοι, εγώ αυτό λέω”.

Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Τριδήμας μιλά από λογαριασμό άλλου χρήστη (Αναστασία Μπιθικώτση)!

Δείτε το σχετικό βίντεο (το επίμαχο σημείο είναι στο 1:01:30):

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση του Sunday Edition από το NEWS 24/7Πηγή άρθρου www.news247.gr