Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να φυγαδεύουν συνεργείο της ΕΡΤ σε καταφύγιο εν μέσω βομβαρδισμών

«Μέσα στο σκοτεινό καταφύγιο νιώθουμε ο ένας την παρουσία του άλλου πιο έντονη από ποτέ»

Τη στιγμή που συνεργείο της ΕΡΤ στη Στογιάνκα φυγαδεύεται από Ουκρανούς στρατιώτες σε καταφύγιο για να γλιτώσουν από ρωσικούς πυραύλους αποτυπώνει βίντεο, ενώ συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

Τις δραματικές στιγμές μετέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη, σύμφωνα με την οποία ήταν λίγο πριν από τις 15:00 όταν η πρώτη ρουκέτα έπεσε σε σπίτια στη Στογιάνκα. «Όλοι έτρεξαν στο καταφύγιο. Ο εικονολήπτης Άγγελος Μισιρλής συνέχιζε να βιντεοσκοπεί ενώ ο συνάδελφός του, Χάρης Καλαμπόκης, μάζεψε βιαστικά τα μηχανήματα» ανέφερε.

Συνεχίζοντας την περιγραφή της δήλωσε πως ένας στρατιώτης βγήκε από το καταφύγιο για να βοηθήσει το συνεργείο της ΕΡΤ.  «Ελάτε, ελάτε» τους είπε, ενώ οι ρουκέτες συνέχιζαν να πέφτουν.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι δύο εικονολήπτες μπήκαν στο υπόγειο καταφύγιο ενώ οι Ρώσοι σφυροκοπούσαν το χωριό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το Ίρπιν.

«Είναι λίγο πριν από τις 4. Μέσα στο σκοτεινό καταφύγιο νιώθουμε ο ένας την παρουσία του άλλου πιο έντονη από ποτέ. Και ας ήμασταν οι περισσότεροι άγνωστοι μέχρι τότε», αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Και συνεχίζει: «Στο καταφύγιο ήταν μια ακόμη δημοσιογραφική αποστολή από την Οδησσό. Ο Κώστια με τη γυναίκα του και την αδελφή της που ήρθαν από το Χάρκοβο και ήταν ψύχραιμοι, γιατί εκεί έζησαν τα χειρότερα».

Μιάμιση ώρα αργότερα ο βομβαρδισμός σταμάτησε και δειλά τα μέλη της αποστολής βγήκαν από το καταφύγιο.

«Θέλαμε να πάμε να δούμε τι έγιναν οι κάτοικοι της Στογιάνκα, αλλά οι στρατιώτες μας είπαν ότι δεν είναι ασφαλές και ότι καλύτερα να φύγουμε για το Κίεβο. Στο δρόμο της επιστροφής μάθαμε για την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και όλοι ευχηθήκαμε εκείνοι που έμειναν πίσω να κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί» καταλήγει η Ευτυχία Πενταράκη.


Πηγή άρθρου www.lifo.gr