Αφγανιστάν: 27 ισλαμιστές νεκροί από NATOική επίθεση

Αφγανιστάν: 27 ισλαμιστές νεκροί από NATOική επίθεση

Είκοσι επτά αντάρτες έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικό βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, η οποία γειτνιάζει με το Πακιστάν και θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Σύμφωνα με την ISAF όπου ανακοίνωσε το θάνατο των ισλαμιστών ανέφερε ότι «οι αντάρτες επιτέθηκαν σε μια περίπολο της συμμαχίας με ελαφρά όπλα και με ρουκέτες. Η αεροπορία αντέδρασε αμέσως. Ουδείς θάνατος αναφέρθηκε στις τάξεις της συμμαχίας ή μεταξύ των αμάχων».

Τουλάχιστον 130.000 στρατιώτες του NATO, τα δύο τρίτα εκ των οποίων είναι αμερικανοί, είναι ανεπτυγμένοι στο Αφγανιστάν όπου υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Χαμίντ Καρζάι η οποία αντιμετωπίζει το αντάρτικο των Ταλιμπάν, που συνεχίζουν να μάχονται και να κερδίζουν εδάφη, αφότου το καθεστώς τους εκδιώχθηκε από την εξουσία στα τέλη του 2001.

Τρεις στρατιωτικοί του NATO σκοτώθηκαν σήμερα στο νότιο τμήμα της χώρας, ανέφερε εξάλλου το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο σε δύο ανακοινώσεις του, στις οποίες δεν διευκρινίζει την εθνικότητά τους, ούτε δίνει λεπτομέρειες για τον τρόπο που έχασαν τις ζωές τους.

More From Author