Αυτό είναι το πρώτο περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης σε άτομο που…

Για ένα περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στους εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19

Οπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η αλλεργική αντίδραση στο άτομο που έλαβε το εμβόλιο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε “μη σοβαρό” και εμφανίστηκε σε έναν από τους συνολικά 471 εμβολιασθέντες.

Να σημειωθεί πως όπως μετέδωσε ο Σκάι πρόκειται για ειδικευόμενη γιατρό στο Αττικόν, η οποία είναι καλά και συνεχίζει να εργάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε πως σήμερα εμβολιάστηκε και ο ίδιος και είναι πολύ χαρούμενος γιατί θα μπορέσει να συναντήσει τους γονείς του που έχει να τους δει από τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το πρώτο περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης σε άτομο που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα - εικόνα 2

Την Τρίτη η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου η Ελλάδα παραλαμβάνει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer, 83.850 δόσεων, που θα κατανεμηθεί στα 5 αποθηκευτικά σημεία, ώστε να γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την Τρίτη οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στα 5 νοσοκομεία της Αθήνας και ξεκινούν στα 4 νοσοκομεία της περιφέρειας (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας).

Στις 26 Δεκεμβρίου η Ελλάδα παρέλαβε 9.750 δόσεις του εμβολίου, όσες παρέλαβαν και τα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ ανεξαρτήτως πληθυσμού της κάθε χώρας. Η αποθήκευσή τους έγινε σε κεντρικό σημείο στην Αττική σε συνθήκες βαθιάς κατάψυξης και από εκεί διανεμήθηκαν στα πέντε νοσοκομεία της Αττικής και σήμερα έγινε η διανομή στα 4 νοσοκομεία της περιφέρειας.

Μέχρι τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας εμβολιάστηκαν στα 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας 471 άτομα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr