Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ – Προειδοποιήσεις επιστημόνων ενόψει του χειμώνα

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Εντείνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), με φόντο την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ COVID πανελλαδικά ανέρχεται σε 68%.

Η ίδια έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για την Κρήτη, όπου το 79,2% των κλινών ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, με την πληρότητα να φτάνει το 67% στην Αττική και το 71% στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε η κ. Παγώνη, «έχουμε πρόβλημα, υπάρχει αύξηση όλων των παραμέτρων».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Με ειδικό σήμα οι δομές υγείας

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλας Καπραβέλος, δήλωσε ότι η δική του μονάδα ξεκινά την εφημερία σήμερα με γεμάτες και τις 12 κλίνες που διαθέτει.

Όπως πρόσθεσε, το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 κλίνες COVID, εκ των οποίων οι 18 είναι γεμάτες, ενώ παρατήρησε ότι είναι μεγάλη η πληρότητα και στις κλίνες ΜΕΘ για τα υπόλοιπα νοσήματα.

Προειδοποίησε, δε, ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας», καθώς όπως είπε, είναι πρωτοφανής η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο σε περίοδο καλοκαιριού.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Πώς η Δανία κατάφερε να συνθλίψει τη μετάλλαξη «Δέλτα»

337 διασωληνωμένοι

Υπενθυμίζεται ότι οι διασωληνωμένοι πανελλαδικά ανέρχονται σε 337, βάσει της πιο πρόσφατης ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, με τον αριθμό τους να σημειώνει διαρκή άνοδο από τις 20 Ιουλίου, όταν ανέρχονταν σε 121.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr