Αστυνομία / Νέο μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς με πρωταγωνιστή αξιωματικό της ΕΛΑΣ

Έφοδοι από το Εσωτερικών Υποθέσεων σε τουλάχιστον 7 αστυνομικά τμήματα της Αττικής για παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών. Το κύκλωμα, του οποίου ως αρχηγικό μέλος περιγράφεται αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, που υπηρετεί ως διοικητής σε Αστυνομικό Τμήμα, κατασκεύαζε πλαστά δελτία ταυτότητας, διαβατήρια, φορολογικές δηλώσεις και τα διέθετε σε αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κύκλωμα, συμμετείχε  μεγάλος αριθμός επίορκων αστυνομικών από Τμήματα Ασφαλείας και Γραφεία Διαβατηρίων της Αττικής. Πραγματοποιήθηκαν έφοδοι των Εσωτερικών Υποθέσεων σε Αστυνομικά Τμήματα, σε Νέα Λιόσια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Ομόνοια και Γλυφάδα, αλλά και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στα γραφεία των Εσωτερικών Υποθέσεων, έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 20 άτομα, ανάμεσά τους και περίπου δέκα αστυνομικοί και απόστρατοι αστυνομικοί.

Παράλληλα το κύκλωμα φέρεται να έχει πραγματοποιήσει υφαρπαγές ταυτοτήτων και διαβατηρίων από αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για επίορκους αστυνομικούς, οι οποίοι πριν από δυο χρόνια  είχαν συλληφθεί και πάλι για παράνομες ελληνοποιήσεις καθώς πουλούσαν παράνομα διαβατήρια και ταυτότητες.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη μήνες και σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν κατασχεθεί έγγραφα που αποδεικνύουν τις παράνομες ενέργειες ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία.

Πηγή άρθρου www.avgi.gr