Από Παρασκευή 30 Ιουλίου τα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών

EUROKINISSI/ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ

Από την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών κατά του κορονοϊού, έκανε γνωστό σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το ραντεβού θα μπορούν να το κλείσουν οι γονείς είτε μέσω του emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet είτε στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή κηδεμόνα τους.

Λίγο νωρίτερα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στη θετική γνωμοδότηση της επιτροπής για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών, διευκρινίζοντας πως είναι προαιρετικός.

Όμως, τόνισε πως παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία στη χώρα μας και ότι τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς.

Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις, ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι η ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδίτιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογικά δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr