Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας -Δεν ψήφισε την απόδοση τιμών στον Θεοδωράκη, τι έγινε | ΕΛΛΑΔΑ

Εκτάκτως συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, την Κυριακή, ως θέματα την έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την εκλογή νέου προέδρου του συμβουλίου.

Στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση συμμετείχαν εμβολιασμένοι και νοσούντες, ενώ οι υπόλοιποι είχαν συνδεθεί μέσω zoom. Με τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η παράταξη και ο επικεφαλής Νάσος Ηλιόπουλος να αποχωρήσουν. Ετσι δεν ψήφισε την εισήγηση Μπακογιάννη για την απόδοση τιμών στον Μίκη Θεοδωράκη.

Μπακογιάννης: Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα για τους εμβολιασμούς

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας στις αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η συγκεκριμένη συζήτηση το μόνο που πετυχαίνει είναι να θολώνει τα νερά σ΄ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που είναι οι εμβολιασμοί». Το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, «οφείλει ομόθυμα να δώσει το καλό παράδειγμα» και να στείλει «ξεκάθαρο μήνυμα για τους εμβολιασμούς. Να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ανέφερε ότι η Δημοτική του Αρχή είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών για να βελτιωθεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, το χαρακτήρισε «προβληματικό». Ο κ. Ηλιόπουλος κατέθεσε ψήφισμα, στο οποίο υπογραμμιζόταν η στήριξη στο μαζικό εμβολιασμό και ζητείτο, να αποδεχθεί το υπουργείο Εσωτερικών, τη δια ζώσης παρουσία στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των μη εμβολιασμένων Δημοτικών Συμβούλων με αρνητικά μοριακά ή rapid τεστ.

Την πρόταση στήριξε και ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, αλλά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η μείζονα μειοψηφία. Τη διαδικασία με αποκλεισμό της συμμετοχής δια ζώσης των μη εμβολιασμένων αλλά με αρνητικό τεστ, κατήγγειλαν επίσης με επιστολές τους και απείχαν εξαρχής από τη συνεδρίαση, οι παρατάξεις «Αθήνα είσαι εσύ», « Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα».

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr