Απολογίες στον ανακριτή, ενώ αναμένονται νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης

Estimated read time 1 min read

Από την κινητοποίηση συμπαράστασης στο 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενώπιον της Ανακρίτριας απολογείται μετά το μεσημέρι η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού, που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας. Στην ανακρίτρια θα παρουσιαστούν και τρεις συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Η 37χρονη μητέρα αρνείται τη βαριά κατηγορία περί διακεκριμένης μαστροπείας που της αποδίδουν οι δικαστικές αρχές. Πρόκειται για την ίδια κατηγορία (πλην του βιασμού) που αντιμετωπίζει και ο προσωρινά κρατούμενος πρώην εργοδότης της, Ηλίας Μίχος.

Κατά τη δικογραφία, τα στοιχεία που την εμπλέκουν στη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού αφορούν μικρά χρηματικά ποσά που φαίνεται να έχει δεχθεί σε λογαριασμό της. Σύμφωνα με τον έναν εκ των συνηγόρων της, Απόστολο Λύτρα, τα ποσά αυτά δεν εμβάστηκαν από τον συγκατηγορούμενο της για μαστροπεία, αλλά από άλλα πρόσωπα. 

Άλλο στοιχείο που τη συνδέει με την υπόθεση είναι ότι ένα από τα ψεύτικα διαδικτυακά προφίλ του παιδιού σε ιστότοπο για ραντεβού είχε ενεργοποιηθεί από το WiFi του σπιτιού. Οι αρχές εκτιμούν ότι αυτό είναι το στοιχείο που καθιστά την 37χρονη μητέρα ύποπτη ως συνδιαχειρίστρια του επίμαχου λογαριασμού που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.

Τι λέει η ίδια

Η κατηγορουμένη αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει βλάψει το παιδί της υποστηρίζοντας πως όταν πληροφορήθηκε από συγγενικό της πρόσωπο όσα γίνονταν με τον Ηλία Μίχο, έγινε έξαλλη και επικαλείται τα μηνύματα που φαίνεται να του είχε στείλει, στα οποία εμφανίζεται οργισμένη να τον απειλεί.

Ο 53χρονος, λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα για τη μητέρα, απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης, φέρεται να έβαλε την 37χρονη στο κάδρο της μαστροπείας, λέγοντας πως θεωρεί ότι «η μητέρα γνώριζε».

Η υπεράσπιση της μητέρας υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της και πως όσα την κατέστησαν κατηγορούμενη δεν είναι σημαντικά και πάντως υπάρχουν εξηγήσεις που θα παραθέσουν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού. 

Απολογούνται ακόμη τρεις

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθούν επίσης σήμερα και οι άλλοι δύο συλληφθέντες έπειτα από εντάλματα, 33 και 36 ετών. Και οι δύο κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής. 

Ο ένας εξ αυτών φέρεται να είχε καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό της μητέρας και να είχε έρθει σε επαφή με το παιδί μέσω Viber. Ο δεύτερος φαίνεται πως ήταν «πελάτης» του Μίχου. 

Στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στην ανακρίτρια αναμένεται να οδηγηθεί και ο 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author