Απελευθερώθηκαν τρία μέλη ΜΚΟ από την Αλ Κάιντα

Τρία άτομα που εργάζονταν σε μια γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση και κρατούνταν όμηροι στην Υεμένη από την 28η Μαΐου αφέθηκαν ελεύθεροι, α…

Απελευθερώθηκαν τρία μέλη ΜΚΟ από την Αλ Κάιντα

Τρία άτομα που εργάζονταν σε μια γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση και κρατούνταν όμηροι στην Υεμένη από την 28η Μαΐου αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Οι όμηροι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, εργάζονταν στην γαλλική ανθρωπιστική οργάνωση «Triangle Generation Humanitaire» και είχαν απαχθεί από ένα εστιατόριο στη νοτιοανατολική επαρχία Χαντραμούτ.

Η ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας ανέφερε:
«Ο πρόεδρος (Νικολά Σαρκοζί) ευχαριστεί θερμά τον Σουλτάνο του Ομάν και τις αρχές του Ομάν για την κρίσιμη βοήθειά της καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την ευτυχή κατάληξη».

Οι τρεις εργαζόμενοι στη γαλλική ΜΚΟ είναι «καλά στην υγεία τους» και βρίσκονται στην πόλη Ατάκ, στην επαρχία Σάμπουα, στη νότια Υεμένη, ανέφερε ένας φύλαρχος ο οποίος διαδραμάτισε διαμεσολαβητικό ρόλο. «Οι τρεις γάλλοι είναι καλά στην υγεία τους. Βρίσκονταν μαζί μου στην Ατάκ, μια ώρα μετά την απελευθέρωσή τους από την Αλ Κάιντα», ανέφερε.

Μετά την απαγωγή των τριών εργαζομένων της, η ΜΚΟ είχε αναστείλει τα προγράμματά της στην Υεμένη εν μέσω ενός κύματος βίας στο πλαίσιο της αμφισβήτησης του καθεστώτος από εκατομμύρια διαδηλωτές αλλά και την κλιμάκωση της δράσης μαχητών που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα στο νότο της χώρας.

yemen12