Απαγόρευση κυκλοφορίας : Τι αλλάζει από Παρασκευή στη σωματική άσκηση

Αλλαγές σε όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε lockdown, έφεραν οι νέες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία από τις 21:00 το βράδυ, έως τις 05:00 το πρωί, «πλήττουν» και την σωματική άσκηση, η οποία απαγορεύεται για αυτές τις ώρες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς μετά τις 21:00 η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (SMS με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας (SMS με κωδικό 6).

Διαβάστε επίσης: Σύγχυση με τη λειτουργία delivery και take away – Τι ισχύει τελικά

Διευκρινίσεις για τη σωματική άσκηση

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως τις ώρες που επιτρέπεται η σωματική άσκηση, δηλαδή από τις 05:00, έως τις 21:00 θα ισχύει η αποστολή SMS στο νούμερο 6.

Ωστόσο, αυτή δεν αφορά αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση.

Αυτή θα μπορεί να γίνεται σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών, ο λόγος που η κυβέρνηση προχώρησε στις εν λόγω αποφάσεις, επειδή παρατηρήθηκαν πολλά μηνύματα στο 13033 τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα για σωματική άσκηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοΠηγή άρθρου www.in.gr