Απέρριψε η Ολομέλεια του ΣτΕ το αίτημα Κουφοντίνα για τη μεταγωγή του στον Δομοκό

Φωτ. INTIME NEWS/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια για τις δολοφονίες της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, όπως και άλλες διοικητικές πράξεις, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση ως απαράδεκτη, ελλείψει δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς έκρινε ότι αρμόδια για το εν λόγω θέμα είναι τα ποινικά δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο την Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο, με την υπ΄ αριθμ. 582/2021 απόφασή της, ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και την νομοθεσία, έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες με την κρινόμενη αίτηση πράξεις και παράλειψη εκφεύγουν της δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Ο Κουφοντίνας επέστρεψε προ δύο εβδομάδων στο κελί του στις φυλακές Δομοκού. Μετά τη δήλωση του για τερματισμό της απεργίας πείνας στις 14 Μαρτίου είχε παραμείνει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας επί 10 ημέρες και στη συνέχεια παρέμεινε φρουρούμενος σε απλό θάλαμο μέσα στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr