Απέπλευσε το Barbaros, έφτασε έξω από την Αμμόχωστο – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Απέπλευσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (29/07) από το λιμάνι των Όλμων (Tasucu) στην Τουρκία το ερευνητικό σκάφος Barbaros, το οποίο άρχισε να κατευθύνεται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews.gr, μετά την έκδοση NAVTEX από την Τουρκία για σεισμογραφικές έρευνες στα οικόπεδα 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ, το Barbaros ξεκίνησε το ταξίδι της νέας εισβολής.

Η κίνηση του Barbaros επιβεβαιώνεται και από το σύστημα εντοπισμού των πλοίων marinetraffic, όπου διακρίνεται να έχει βγει από το λιμάνι που βρισκόταν, χωρίς ωστόσο να δηλώνεται ο τελικός προορισμός του.

Όπως φαίνεται, το Barbaros έφτασε έξω από την Αμμόχωστο το πρωί της Πέμπτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύει μια τουρκική κορβέτα.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Απέπλευσε το Barbaros, έφτασε έξω από την Αμμόχωστο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σταματήστε τις επιχειρήσεις

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρότρυνε εκ νέου την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις επιχειρήσεις εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες προκλητικά βήματα τα οποία κλιμακώνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθιά προβληματισμένες από τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων εντός των υδάτων της Κύπρου. Αυτά τα προκλητικά βήματα αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author