Αντιστροφή της πραγματικότητας από Μαξίμου: Η κυβέρνηση ήταν ο στόχος των λογισμικών

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Μια καλή περίληψη του χθεσινού non paper της Νέας Δημοκρατίας η σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που μετά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων έφτασε να υποστηρίξει πως «η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά». «Περιμένουμε σοβαρές απαντήσεις κι όχι γελοίους ισχυρισμούς πανικού» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς τέλος η απελπισμένη προσπάθεια του Μαξίμου να συγκαλύψει με απύθμενο θράσος, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απαντά ότι πρόκειται για έμμεση παραδοχή της λίστας των παρακολουθήσεων κι απαιτεί εκ νέου εξηγήσεις.

Παρά το γεγονός ότι χθες διέρρευσε non paper της Νέας Δημοκρατίας προς τα στελέχη της στο οποίο τους υπαγορεύονταν οι «κατάλληλες» απαντήσεις, ο Γιάννης Οικονόμου το αναπαρήγαγε σήμερα κάνοντας μια καλή περίληψη των επτά σελίδων του εσωτερικού σημειώματος και υποστήριξε πως «το σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν».

Αν και οι τελευταίες αποκαλύψεις έρχονται από την «Εστία» μέχρι το «Βήμα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε το εξής: «η τροφοδότηση της κοινής γνώμης με πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δόσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, συσκοτίζει και δεν διαφωτίζει. Ιδίως, όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης, αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης».

Επίσης, ο κ. Οικονόμου προχώρησε ακόμα παραπέρα και σε μια νέα επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας, δήλωσε πως, «με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά», πως η κυβέρνηση θέλει να «λάμψει η αλήθεια» αλλά και «να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα».

«Είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της Αντιπολίτευσης» είπε, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και το γεγονός ότι το Μαξίμου είχε βάλει στο στόχαστρο πλήθος υπουργών και συνεργατών του πρωθυπουργού.

Τέλος, επανέλαβε για πολλοστή φορά πως η κυβέρνηση «δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος, έχοντας ξεκαθαρίσει εξαρχής την αδιαπραγμάτευτη βούλησή της για την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων και την απηνή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων, όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών». 

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε σοβαρές απαντήσεις κι όχι γελοίους ισχυρισμούς πανικού

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία απάντησε ειρωνικά πως εκφράζει «την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κ. Οικονόμου και στον κο Μητσοτάκη, που η κυβέρνησή τους έπεσε θύμα παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator. Αν αυτοί που μας κυβερνούν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και την εθνική ασφάλεια της χώρας, θα ήταν απλά νούμερα επιθεώρησης».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά «σοβαρές απαντήσεις για τις νέες αποκαλύψεις του Documento και του Βήματος και όχι γελοίους ισχυρισμούς πανικού», «τώρα που πλέον κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων (ο κ. Μητσοτάκης) παραδέχεται εμμέσως την ορθότητα της λίστας των παρακολουθήσεων».

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και δεν αξίζει στη χώρα μια τόσο ανεύθυνη κυβέρνηση, ούτε στους πολίτες ένας τόσο θρασύς και αδίστακτος πρωθυπουργός» σημειώνει το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου.


► Μπίζνες, υποκλοπές και ταυτότητες πλαστές: Τι λέει ο Γιάννης Λαβράνος σε «Εφ.Συν.» και Reporters United για τις σχέσεις του με Μητσοτάκη, Δημητριάδη, Παναγιωτόπουλο, Πιερρακάκη

  • Το μυστικό ραντεβού στο Λονδίνο, με Δημητριάδη και Λαβράνο να μιλούν ουσιαστικά ως… εντεταλμένοι του πρωθυπουργού
  • Οι ιταλικές ταυτότητες με ανύπαρκτα πρόσωπα που εμφανίζονταν σε διοικητικό συμβούλιο εταιρείας συμφερόντων Λαβράνου
  • Γιατί είχε αστυνομική προστασία ένας επιχειρηματίας που, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν έχει καμιά δουλειά στην Ελλάδα;

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr