Ανοίγει ξανά η Μύκονος, τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι θα γίνει με άλλα νησιά | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί εδώ και λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Μύκονο από τη 1 τα ξημερώματα έως της 6 πμ αλλά και την μουσική στο «mute» καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της Μυκόνου έγινε το περασμένο Σάββατο από τη ΓΓΠΠ, με διάρκεια ισχύος μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Ιουλίου. Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, εφόσον δεν αλλάξουν επί τα χείρω τα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί, από τη Δευτέρα το νησί θα επιστρέψει στην προ μέτρων εποχή με άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και επιστροφή της μουσικής στα μαγαζιά.


Από την πρώτη στιγμή οι επιχειρηματίες του νησιού εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή, εν μέσω καλοκαιριού. Από την επομένη ώρα της ανακοίνωσης ήρθαν και οι πρώτες ακυρώσεις, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν την έντονη απογοήτευσή τους. Οι ίδιοι, μάλιστα, πρότειναν μια σειρά μέτρων για να μπορέσει να «ξανανοίξει» το νησί και να μην πάει χαμένη η τουριστική σεζόν.

Καλή η κατάσταση των άλλων νησιών

Παρόλο που η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη άφησε να εννοηθεί ότι θα επιβληθούν μέτρα τύπου Μυκόνου και σε άλλες περιοχές, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα, εντούτοις, κανένα άλλο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου δεν έχει φτάσει σε σημείο για να δικαιολογηθεί η λήψη κάθετων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Συνεπώς, δεν προβλέπεται να ανακοινώσει νέα μέτρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για άλλα νησιά όπως η Κρήτη, η Πάρος, η Ίος που τις προηγούμενες ημέρες παρουσίαζαν αυξημένο ιικό φορτίο.

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr