Ανοίγει με κανόνες το λιανεμπόριο – 610 νέα κρούσματα

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα, υπό συγκεκριμένους κανόνες, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κατά την τριτολογία του στη συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα «θα ανοίξει το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα εκτός από κόκκινες περιοχές οι οποίες θα λειτουργήσουν με click away».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε το σταδιακό αυτό άνοιγμα να μην οδηγήσει πάλι σε αύξηση των κρουσμάτων, κατεύθυνση προς την οποία «πρέπει να δουλέψουμε όλοι με προσοχή», όπως είπε.

Παραμένει, δοκιμαστικά, το πρόστιμο στα 300 ευρώ

Αναφερόμενος στα πρόστιμα, και απαντώντας σε σχετική κριτική που άσκησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι, ως ένδειξη καλής θέλησης, είναι διατεθειμένος να κρατήσει το πρόστιμο στα 300 ευρώ για άλλη μία εβδομάδα – δέκα μέρες, «για να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι πολίτες»

Κατά την πρωτολογία του, ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει επέκταση δύο μέτρων

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι:

  • Οι πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία θα επωφεληθούν και τον Φεβρουάριο από την απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής ενοικίου, με τους ιδιοκτήτες των αντίστοιχων ακινήτων να αποζημιώνονται με το 80% επί του μισθώματος.
  • Επεκτείνονται για δύο μήνες ακόμα όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Τα νέα κρούσματα

Σχεδόν ταυτόχρονα με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη, γνωστοποιούντο από τον ΕΟΔΥ τα νεότερα αριθμητικά δεδομένα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 610 νέα κρούσματα, 319 διασωληνωμένοι και 34 νέοι θάνατοι.

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την ευρύτερη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, η οποία φαίνεται να συνετέλεσε καθοριστικά στη θετική εισήγηση των επιστημόνων.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr