Ανησυχία στη Γερμανία για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού

Μπορεί να υπάρξει έξαρση του κορονοϊού το φθινόπωρο στη Γερμανία λόγω της σοβαρότερης, μεταδοτικότερης και ανθεκτικότερης μετάλλαξης Δέλτα και διότι οι εμβολιασμοί αυξάνονται αργά, προειδοποιεί ο Καρλ Λάουτερμπαχ, αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδηνοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) καi καθηγητής επιδημιολογίας. Ελπίζει πάντως ότι μέχρι τότε θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως οι περισσότεροι πολίτες και δεν θα υπάρξει μεγάλο κύμα κορονοϊού.

«Στις ΗΠΑ, το ποσοστό της μετάλλαξης Δέλτα είναι ήδη 20%. Ο συνολικός δείκτης θετικότητας στη Γερμανία είναι περίπου 35 και δεν μειώνεται πλέον. Ο ρυθμός των εμβολιασμών αυξάνεται αργά. Δυστυχώς, υποβόσκει η τέλεια καταιγίδα για το φθινόπωρο», έγραψε χαρακτηριστικά σήμερα ο Λάουτερμπαχ στο Twitter, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα έρθει και στη Γερμανία. Αυτό θα οδηγήσει σε προβλήματα το φθινόπωρο. Μέχρι στιγμής, η προερχόμενη από την Ινδία μετάλλαξη έχει εμφανιστεί σε μικρό βαθμό. Την Τρίτη, ωστόσο, έγινε γνωστή μια μεγάλη εστία της σε ένα γυμνάσιο του Χιλντεσάιμ», τόνισε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «rbb Spezial».

Σύμφωνα με τον Λάουτεμπαχ, «η παραλλαγή είναι προβληματική για τρεις λόγους: Είναι σαφώς πιο μεταδοτική, οδηγεί σε πιο σοβαρή νόσηση και είναι εν μέρει ανθεκτική στον εμβολιασμό, ειδικά εάν κάποιος έχει εμβολιστεί μόνο μία φορά. Ελπίζω όμως ότι μέχρι τότε θα έχουν εμβολιστεί στην Γερμανία τόσο πολλοί από εμάς ώστε δεν θα υπάρξει πλέον τόσο μεγάλο κύμα του κορονοϊού. Η ανοσία της αγέλης εξακολουθεί να είναι ο στόχος. Και όσον αφορά στους ενήλικες, μπορεί να επιτευχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά αν το 80% είναι ανοσοποιημένο, αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο 20% δεν μπορεί πλέον να μολυνθεί. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ανοσία τη αγέλης με τη στενότερη έννοια».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εμπειρογνώμονας Υγείας του SPD ζήτησε να προσφερθούν εμβολιασμοί και στα παιδιά. «Με την παραλλαγή Δέλτα ιδίως, είδαμε στην Αγγλία ότι το 1% των μολυσμένων παιδιών αρρωσταίνουν τόσο σοβαρά λόγω της παραλλαγής Δέλτα ώστε πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο. Αυτό δεν είναι μικρό θέμα», κατέληξε.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author