Ανεστάλη η απεργία στα πλοία, αναχώρησαν στις 9:00: Απίστευτη ταλαιπωρία από το πρωί για τους επιβάτες | ΕΛΛΑΔΑ

Στις 9 θα αποπλεύσουν τα πλοία από τα λιμάνια, μετά την αναστολή της απεργίας που αποφασίστηκε.

Οι επιβάτες υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, με ουρές και καθυστερήσεις σήμερα στα λιμάνια, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτικών.

Ταξιδιώτες που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στο λιμάνι για να ταξιδέψουν προς τους προορισμούς τους με τα πλοία, βρέθηκαν ξαφνικά εγκλωβισμένοι, με τα πλοία δεμένα και την είσοδό τους σε αυτά και τον απόπλου να μην επιτρέπεται, με τα μέλη της ΠΕΠΕΝ να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ΠΕΠΕΝ ήθελε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρότι η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη αλλά όχι καταχρηστική και τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία για τις 10 Ιουνίου!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή τη δικαστική απόφαση, καλώντας συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

Ετσι από το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από πλοία στον Πειραιά, εμποδίζοντας την είσοδο των επιβατών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και εκνευρισμός.

Ακολούθως, πριν τις 8:30 ανακοίνωσαν ότι στις 9 θα σταματήσουν την απεργία τους και θα επιτρέψουν τον απόπλου των πλοίων. Εντωμεταξύ συνεχίζουν τη συγκέντρωσή τους, φωνάζοντας συνθήματα με τους τουρίστες να περιμένουν υπομονετικά καθισμένοι πάνω στις βαλίτσες τους και τις εντάσεις να μην λείπουν.

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων έχει ζητήσει με σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Σε δήλωση ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε: «Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr