Ανασύρθηκαν κι άλλα πτώματα από τα χαλάσματα

Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης όταν τμήμα πολυώροφης πολυκατοικίας κοντά στο Μαϊάμι κατέρρευσε. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη 159 ανθρώπων

«Ο αριθμός των ανθρώπων για την τύχη των οποίων δεν έχουμε καμία ενημέρωση έχει αυξηθεί σε 159. Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε αύξηση του απολογισμού των νεκρών, που είναι πλέον 4», δήλωσε η επικεφαλής των αρχών της κομητείας Μαίάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, σε συνέντευξη Τύπου.

Οι προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για 99 αγνοούμενους, τους οποίους οι Αρχές αναζητούσαν κάτω από τα συντρίμμια.

Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της κατάρρευσης του συγκροτήματος κατοικιών.

Νωρίτερα την Παρασκευή έγινε γνωστό πως μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε πριν από έναν χρόνο ότι το μοιραίο δωδεκαώροφο κτίριο βυθιζόταν σταδιακά και χρειαζόταν εκτεταμένη ανακατασκευή. Ο έλεγχος εντόπισε σκουριασμένα σίδερα και ζημιές στο τσιμέντο.

Η έκθεση κάνει λόγο για πιθανούς κινδύνους και προκαλεί μοιραία ερωτηματικά για το αν θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η τραγωδία.

Η περσινή έκθεση ανασύρθηκε από τα συρτάρια, καθώς αποκαλύπτει πως οι πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης στη στέγη μπορεί να προκάλεσαν την κατάρρευση.Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr