Αμερικανικές Eκλογές 2020: Μια ανάσα από τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν -Ανατροπή και στην Πενσιλβάνια, πέρασε μπροστά | ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζο Μπάιντεν οδεύει πρόσω ολοταχώς για τον Λευκό Οίκο, καθώς σήμερα νωρίς το απόγευμα πέρασε μπροστά και στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια! Και μάλιστα, όσο περνά η ώρα διευρύνει τη διαφορά!

Μετά το προσπέρασμα που έκανε στον Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της Τζόρτζια, ο Τζο Μπάιντεν τον πέρασε και στην Πενσιλβάνια, παρότι βρισκόταν πίσω καθ’ όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης.

Η πολιτεία πρόσθεσε 3.000 ακόμη ψηφοδέλτια λίγο μετά τις 17.00 (ώρα Ελλάδος) και ο δημοκρατικός υποψήφιος διεύρυνε το προβάδισμά του, το οποίο υπολογίζεται πλέον σε 6.737 ψήφους.

Η συγκεκριμένη πολιτεία δίνει 20 εκλέκτορες, κάτι που σημαίνει ότι ο Τζο Μπάιντεν, που έχει ήδη 253 εκλέκτορες, αν κερδίσει την Πενσιλβάνια θα είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Δύσκολη η επανεκλογή Τραμπ αν η Πενσυλβάνια γυρίσει υπέρ Τραμπ

Και αυτό γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκεντρώσει τον «μαγικό» αριθμό των 270 εκλεκτόρων. Ακόμα κι αν κερδίσει στην Τζόρτζια, στη Νεβάδα και στην Αριζόνα, πολιτείες στις οποίες βρίσκεται πίσω από τον Τζο Μπάιντεν, αλλά και στη Βόρεια Καρολίνα, όπου προηγείται, θα συγκεντρώσει το πολύ 262 εκλέκτορες.

Αυτή τη στιγμή ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 εκλέκτορες (χωρίς να υπολογίζεται η Αριζόνα με τους 11 εκλέκτορες, που πολλά ΜΜΕ αναφέρουν ότι την έχει ήδη κερδίσει) και με τους 20 εκλέκτορες της Πενσιλβάνια θα φτάσει στους 273 εκλέκτορες, υπεραρκετούς για να εκλεγεί ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Φυσικά, ο Τραμπ φαίνεται ότι δεν θα παρατήσει έτσι εύκολα τη μάχη, καθώς θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε συγκεκριμένες πολιτείες και θα προχωρήσει σε προσφυγές στη Δικαιοσύνη, ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό και θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο…Ηδη η Τζόρτζια στην οποία πήρε το μεσημέρι κεφάλι και προηγείται ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανακαταμέτρηση των ψήφων.

CNN: Διευρύνει το προβάδισμα ο Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια

Γράφει το CNN καθώς ο Μπάιντεν διεύρυνε το προβάδισμα στην Πενσιλβάνια:

«Με μια νέα παρτίδα ψήφων από την Πενσυλβάνια, ο Τζο Μπάιντεν, όχι μόνο διατηρεί αλλά διευρύνει το προβάδισμά του στην εν λόγω κρίσιμη πολιτεία.

Πρόκειται για την καταμέτρηση ψήφων από την κρίσιμη πολιτεία του Κέιστον.

«Προηγείται πλέον με 6.737 ψήφους από τον πρόεδρο Τραμπ», ανέφερε ο Wolf Blitzer του CNN.

Το τελευταίο πακέτο ψήφων έφθασε από το Bucks County, μια περιοχή βόρεια από τη Φιλαδέλφεια. «Ο Μπάιντεν πήρε 2.016 ψήφους. Ο Τραμπ πήρε 897. Με άλλα λόγια, ο Μπάιντεν πήρε το 68% … γι ‘αυτό το προβάδισμά του αυξήθηκε, έναντι του Τραμπ, στην Πενσυλβανία».

Αν και θεωρείται περιοχή Δημοκρατική, η κομητεία Bucks είχε ανταγωνισμό από τους Ρεπουμπλικάνους, με τον Μπάιντεν να κερδίζει με 51% στην εν λόγω κομητεία στο σύνολο. Μεταξύ της επιστολικής ψήφου στην κομητεία Bucks -που είναι το μεγαλύτερο τμήμα των ψήφων που απομένουν να καταχωρηθούν – ο Μπάιντεν παίρνει τώρα τις ψήφους με ρυθμό πάνω από δύο προς ένα.

«Σε μια περιοχή της Πενσιλβάνια όπου ο Τραμπ είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός από ό, τι σε άλλες περιοχές της Πενσυλβάνια, ο Πρόεδρος συναντά τείχος», ανέφερε ο Κινγκ.

Ο Μπάιντεν και σήμερα διατηρεί το προβάδισμα στους εκλέκτορες, με 253 (χωρίς να υπολογίζουμε την Αριζόνα που πολλά μεγάλα ξένα δίκτυα του την δίνουν ήδη) , έναντι 213 του Τραμπ.

Αν πάρει τους 20 εκλέκτορες της Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν ανακηρύσσεται νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας συνολικά 273 εκλέκτορες.

Με το 95% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, και το μεγαλύτερο μέρος των εκκρεμών ψηφοφοριών να συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις Δημοκρατικές περιοχές, ο Κινγκ του CNN ανέφερε: «Το αποτέλσεμα εδώ, μαθηματικά, αρχίζει να φαίνεται αναπόφευκτο».

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblogΠηγή άρθρου www.iefimerida.gr