Αμερικανικές εκλογές: Με Κίνα, ρατσισμό και μαθήματα κορονοϊού το δεύτερο debate Τραμπ – Μπάιντεν – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Τραμπ και Μπάιντεν διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο δεύτερο και τελευταίο τους debate πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου με πολιτικούς αναλυτές να χαρακτηρίζουν την αναμέτρηση “φυσιολογική” σε σύγκριση με την προηγούμενη.

Στο debate κυριάρχησαν η διαχείριση της πανδημίας, η μεταναστευτική πολιτική αλλά και οι κατηγορίες προς τον Μπάιντεν περι χρηματοδότησης του γιου του Χάντερ κι άλλων μελών της οικογένειας, από την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Κίνα.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έλαβα ούτε ένα σεντ από το εξωτερικό», είπε ο Μπάιντεν, λέγοντας πως οι κατηγορίες του ενοίκου του Λευκού Οίκου «δεν έχουν καμία βάση» και ο γιος του δεν έβγαλε λεφτά στην Κίνα, όπως είπε ο Τραμπ.

Αντίθετα, κατηγόρησε τον Τραμπ πως έβγαλε χρήματα από την Κίνα, τη Ρωσία κι άλλες χώρες του εξωτερικού.

«Πλήρωσε εκατομμύρια σε φόρους στην Κίνα, τη στιγμή που στις ΗΠΑ πλήρωσε σε ομοσπονδιακούς φόρους μόλις 750 δολάρια», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ προσπάθησε να δικαιολογηθεί πως σύντομα, μόλις του δώσουν το πράσινο φως οι λογιστές του, θα δημοσιοποιήσει τη φορολογική του δήλωση. «Εχω δώσει στη δημοσιότητα φορολογικές δηλώσεις 22 ετών. Κι αυτός μας κοροϊδεύει τα τελευταία 4 χρόνια ότι θα δώσει τις δικές του χωρίς να το κάνει», είπε ο Μπάιντεν.

Αμερικανοί παρακολουθούν το debate σε drive in