ΑΔΕΔΥ: Επίκαιρο το σύνθημα το «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»

ΑΔΕΔΥ: Επίκαιρο το σύνθημα το «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»

Κάλεσμα στους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου 1973 κάνει η ΑΔΕΔΥ.

Με ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία κάνει λόγο για το κεντρικό σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» όπου όπως αναφέρει σήμερα είναι εξαιρετικά επίκαιρο.

«Σε μια εποχή, γενικευμένης πλέον οικονομικής κρίσης, την οποία προκάλεσε ένα παγκοσμιοποιημένο και απολύτως ελεγχόμενο από τις τράπεζες και τις αγορές, Σύστημα Διακυβέρνησης, αιχμαλωτίζοντας κυβερνήσεις και χώρες, το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου αποτελεί αφετηρία για νέους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας με σκοπό την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Είναι το σύνθημα – έναυσμα για την αποτροπή παγίωσης της λιτότητας και της ύφεσης που οδηγούν στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στη χώρα μας. Είναι το σύνθημα-απαίτηση για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας.

Είναι το σύνθημα για την υπεράσπιση των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, για την υπεράσπιση εν τέλει της ίδιας της Δημοκρατίας στη χώρα μας και στην Ευρώπη» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο «να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα ενάντια στις κοινωνικά βάρβαρες πολιτικές, ανεξάρτητα από το χαρακτήρα της Κυβέρνησης που τις εφαρμόζει. Καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνομοσχεδίου, που οδηγούν στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και στο Δημόσιο μέσω της εφεδρείας, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην περαιτέρω φτωχοποίηση όσων θα εξακολουθήσουν να εργάζονται υπό το βάρος των περικοπών που εμπεριέχονται στο νέο Μισθολόγιο – Φτωχολόγιο, των νέων δυσβάσταχτων φορολογικών μέτρων και χαρατσιών».

More From Author