Έρχονται αλλαγές για απαγόρευση κυκλοφορίας, στο… «τραπέζι» η συζήτηση για μουσική στην εστίαση

Η χαλάρωση ή ακόμα και η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η αύξηση των ορίου των καλεσμένων στους γάμους και το θέμα της μουσικής στην εστίαση αναμένεται να τεθούν στο προσκήνιο κατά τις επόμενες ημέρες. 


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελών, είχε τονίσει ότι «εάν όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας.

Παράλληλα, επειδή ο οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου να περιγραφεί αναλυτικά η πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να ξέρουν οι πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων, τι να κάνουν».

Όπως είναι γνωστό, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00 αυτή την περίοδο, ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί το ωράριο κατά το οποίο θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών να διευρυνθεί κατά μισή ή και μία ώρα, δηλαδή η απαγόρευση να ξεκινά 01:00 ή 01:30.

Αναφορικά με τις δεξιώσεις γάμων, την επόμενη εβδομάδα ίσως ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100 στους 200 (μάλλον από αρχές Ιουλίου).

Επιπλέον, αναμένονται και ανακοινώσεις για τη μουσική στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και τα beach bar, ενώ θεωρείται αρκετά πιθανό να ληφθούν αποφάσεις για τα φροντιστήρια, που παραμένουν κλειστά.

Μάλιστα, οι αλλαγές δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (19-21/06) και πιο συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενώ εφόσον ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων το επιτρέπει, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μπαρ πριν από το τέλος του μήνα.

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr